Elazığ Belediyesi, depremin yaralarını sarıyor 

Güncelleme Tarihi:

Elazığ Belediyesi, depremin yaralarını sarıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2020 16:47

Elazığ Belediyesi, depremin yaralarını sarıyor 

Haberin Devamı

Erkan BAY/ELAZIĞ,(DHA)- ELAZIĞ Belediyesi, 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Merkez üssü Sivrice ilçesindeki 6.8 büyüklüğündeki 41 kişinin yaşamını yitirdiği depremin yaraları sarılıyor. Depremin ardından Elazığ Belediyesi, evlerinin hasarlı olması nedeniyle çadırlarda kalan depremzedelere 27 noktada kurulan aşevleri aracılığıyla kahvaltı ve sıcak yemek ikramında bulunuyor. Kent genelinde rutin temizlik hizmetlerini sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise başta Kültür Park olmak üzere çadır kentlerde vakumlu araçlarla temizlik hizmetlerini sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yıkım kararı verilen binaların mühürleme işlemlerine devam ediliyor.
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI ÇOCUKLARLA BULUŞTU
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, depremzede çocuklar için düzenlenen etkinliğe katılarak, çocuklara moral desteği verdi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Şerifoğulları, devlet millet el ele depremin yaralarını sarmak için birlikte hareket edildiğini ifade ederek, "Depremin olduğu ilk andan itibaren sahadayız. Mahallelerimizde hasar tespit çalışmalarına katılıyor, vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için tüm birimlerimizle yoğun mesai harcıyoruz. Bugün de çocuklarımızla buluştuk. Onlara moral verebilmek ve yaşanan afetin izlerini silebilmek için düzenlenen programa katıldık. Güzel ve anlamlı bir program oldu. Vatandaşlarımıza moral vermenin yanı sıra mahallelerimize de ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın mağduriyetini giderebilmek için tüm birimlerimizle yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah el birliğiyle yaşanan afetin izlerini sileceğiz. Bu anlamlı programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, çocuklarımıza uzun, sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!