Başkan Şerifoğulları, depremzedelerle bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Şerifoğulları, depremzedelerle bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2020 18:11

Başkan Şerifoğulları, depremzedelerle bir araya geldi

Haberin Devamı

Selim KAYA/ ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Deprem sonrası vatandaşların taleplerini yerinde tespit etmeye yönelik ziyaretleri kapsamında Sürsürü Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Şerifoğulları, vatandaşın taleplerini dinledikten sonra çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları, yaşanan deprem sonrası çalışmalarını büyük bir titizlikle ve yoğun bir gayretle sürdürdüklerini belirterek, “Deprem sonrası İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Sağlık Bakanımız ilimize gelerek Deprem Koordinasyon Merkezine başkanlık ettiler. İlimizde yaşanan depremin yaralarını hızlı bir şekilde sarılabilmek, depremin etkilerini ortadan kaldırabilmek adına 25 gün ilimizde gece gündüz demeden çalıştılar. Elazığ'ın her mahallesini, her cadde ve sokağını karış karış gezerek hem acıların hızlı bir şekilde sarılabilmesi hem de şehrin planlaması yapabilmek adına gayret ettiler. Bu şehrin Belediye Başkanı olarak Bakanlarımıza refakat ederek depremin yaralarını ortadan kaldırabilmek, geçici yaşam alanları oluşturabilmek, çadır kentlerde kalan vatandaşlarımızın iaşesini sağlamak ve elbette şehrimizin planlamasının yeniden yapmak adına bizler de sahada çalışmalarımızı sürdürdük" dedi.
Sürsürü Mahallesi’nin  2013 yılında kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildiğini anımsatan  Şerifoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sürsürü Mahallesinde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen 17 hektarlık alanda kentsel dönüşümün çalışması gerçekleştirilecek. Şehrimizin yeniden yapılanması için eski yapı stoklarının bir an önce ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Sürsürü Mahallesi gibi Aksaray Mahallesi ve Kızılay Mahallesinin de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında dönüşmesini istiyoruz. Şehrimizde kentsel dönüşüm çalışmalarımızı deprem öncesi Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan İskan Evlerinde başlatarak, TOKİ ile protokol imzalamıştık. Yaşadığımız deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlandıracağız. Sürsürü Mahallemizin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında dönüşmesi için proje çalışmalarımızı başlattık. İlk etapta 460 konut yapılacak, toplamda ise 745 konut 37 ticaret merkezi yapılacak. Bu dönüşümler yapılırken vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Riskli alan ilan edilen Sürsürü Mahallemizdeki kentsel dönüşüm çalışması kapsamında; hak sahipliği tespitinde hak sahibinin arsasının değeri ve varsa üzerindeki konutun değeri hesaplanacak. Yeni yapılacak konutların değeri de hesaplanarak mahsuplaşma sağlanacak. Devletimiz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyecektir. İlimizde 15 bin ağır hasarlı binamız var ve yaklaşık 20.000 yeni konut yapılacak. Vatandaşımız iki yıl ödemesiz olarak 18 yılda ödeme yapacak. Bu zorlu süreçten hep birlikte çıkacağız."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!