3 yaşındaki Eliza'nın böbrek taşı kapalı lazer yöntemi ile kırıldı

Güncelleme Tarihi:

3 yaşındaki Elizanın böbrek taşı kapalı lazer yöntemi ile kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2022 13:54

3 yaşındaki Eliza'nın böbrek taşı kapalı lazer yöntemi ile kırıldı

Haberin Devamı

Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ'da yaşayan 3 yaşındaki Elisa Akpunar'ın böbreğindeki taş, kapalı lazer yöntemi ile kırıldı. Başarılı geçen ameliyat sonrasında küçük kız aynı gün taburcu edildi.
Elazığ'da yaşayan Şahin ve Fazilet Akpunar çiftinin ikinci çocukları olan Elisa, 2 ay önce karnında ağrı olduğunu ailesine söyledi. Özel bir hastanede Üroloji Uzmanı Op. Dr. Erduran Gür tarafından yapılan muayenede sol böbrekte bir santim büyüklüğünde taş olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Elisa, 'Flexible Urs Holmium Yag Lazer' denilen yöntemle ameliyat edildi. Kapalı yöntemle yapılan ameliyatta böbrek taşı kırılarak toz haline getirildi. Sağlığına kavuşan Elisa Akpunar, aynı gün içerisinde taburcu edildi. 
Dr. Erduran Gür, ameliyatın vücudun herhangi bir yerinde delme ve kesi yapmaksızın yapıldığını ifade ederek, "İdrar kanalından yumuşak ve yönlendirilebilir cihazlarla girilerek yapılıyor. Çocuklara uygun bu ameliyat tecrübeli ellerde güvenle uygulanabilmektedir. Hamilelere, küçük çocuklara ya da genel anestezi alamayacak hastalara güvenle uygulayabilmekteyiz. Yaklaşık 5 binin üzerinde hastaya bu ameliyatı başarıyla uyguladık. Bölgemizin insanı, hastalarımız kendi memleketinde tedavi olma şansını yakaladılar. Bu yönüyle yaptığımız işten dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.
Elisa'nın annesi Fazilet Akpunar da, Erduran ve ekibine teşekkür etti.(DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!