TÜ'den, Selanik Arıstotle Üniversitesi’ne ziyaret

Güncelleme Tarihi:

TÜden, Selanik Arıstotle Üniversitesi’ne ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 13:25

TÜ'den, Selanik Arıstotle Üniversitesi’ne ziyaret

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi (TÜ) Dış İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz Selanik Aristotle Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette, Selanik Aristotle Üniversitesi Rektörü Prof. Pericles A. Mitkas, akademisyen ve öğrencilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Ariadni Stogiannidou, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Helen Baxevanioou, Rektörlük Özel Kalemi Dr. llias Kitsa ve Halkla İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Dr. Aris Tachinoslis ile görüşüldü. Ziyarette, Balkan Üniversiteler Birliği Başkanlığı’nı yürütmekte olan Selanik Aristotle Üniversitesi ile 2019 yılında yapılacak olan toplantının tarihi, formatı ve içeriği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantının sosyal ve bilimsel programlar belirlendi ve Balkan Üniversiteler Birliği’ne Yunanistan’dan yeni üniversiteler katılması konusunda Selanik Aristotle Üniversitesi Rektörü’nden destek istendi. Trakya Üniversitesi’nin bu kapsamda gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ, Romanya, Yunanistan ve Arnavutluk ziyaretleri ve görüşmeleri hakkında bilgi verildi. 

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun tarafından oluşturulan ve Balkan Üniversiteler Birliği’nin tamamen resmileşmesi ve kurumsal hale gelmesini sağlayacak olan “Balkan Üniversiteler Birliği Statüsü” konusunda görüşmeler yapıldı. Bir önceki Balkan Üniversiteler Birliği Genel Kurulu’nda kabul edilen statüde, İngilizce düzeltmeler yapılarak, son hali onaylandı ve Trakya Üniversitesi tarafından resmi işlemlerin başlatılması kararlaştırıldı.

Ziyarette ayrıca 2019 Ocak ayında Trakya Üniversitesi, Selanik Aristotle Üniversitesi, Tetova Üniversitesi ve Bükreş Üniversitesi Rektörleri tarafından oluşturulan Balkan Üniversiteler Birliği Yönetim Kurulu’nun Edirne’de, Trakya Üniversitesi’nde toplanması kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!