Trakya Üniversitesi senato üyeleri saygı yürüyüşü gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Trakya Üniversitesi senato üyeleri saygı yürüyüşü gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2021 11:20

Trakya Üniversitesi senato üyeleri saygı yürüyüşü gerçekleştirdi

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)-15 TEMMUZ özel gündemiyle toplanan Trakya Üniversitesi Senato üyeleri, Balkan Yerleşkesindeki 15 Temmuz Şehitler Yolu’nda saygı yürüyüşü yapıp 251 demokrasi şehidi için dua etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve senato üyeleri, 15 Temmuz şehitlerinin hatırasını yaşatmak amacıyla dikilen 251 fidanın yer aldığı Balkan Yerleşkesi 15 Temmuz Şehitler Yolu’nda bir saygı yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş sonrası Şehit Ömer Halisdemir anısına yaptırılan çeşmenin önüne gelen senato üyeleri, hain darbe girişimi sırasında ve vatan savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitler için dualar okuyarak çeşmeden su içti. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Işık tarafından şehitler adına okunan duanın ardından bir konuşma yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 15 Temmuz 2106 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti için kritik bir dönemeç olduğunu vurguladı.

Rektör Tabakoğlu, “Bu büyük millet dışarıdan gelen bu büyük tehlikeyi çıplak elleriyle ve öz güveni ile sonlandırdı. Biz bu sayede çok şükür ki bir işgal ülkesi olmaktan kurtulduk. Evimizde ailemiz ve çocuklarımızla huzur içerisinde oturabiliyoruz. Burada bir üniversite olarak eğitimlerimizi devam ettirebiliyoruz. O gün 251 vatan evladı bu büyük tehlikeyi bertaraf etmek için canını ortaya koydu. İşte bu yolumuza 251 şehit evladımızı temsilen ıhlamur ağaçları dikildi ve bir ıhlamur yolu yapıldı. İsmini de 15 Temmuz Şehitler Yolu koyduk. Bu 251 şehidin komutanı Ömer Halisdemir adına bir çeşme burada bulunuyor. İşte bir evlat bir vatan olabiliyor. Çok kritik bir anda ‘Ucunda ölüm var ama bu millet için bunu yapmalısın!’ emrine ‘baş üstüne’ diyebilen bir büyük komutan bir ülkenin kaderini değiştiriyor. Buradan saygı, sevgi ve minnetle Ömer Halisdemir’i, 251 şehidimizi ve gazilerimizi anıyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Bu büyük millet yoluna devam edecektir. Onlar saldırmaya devam edecek biz de yolumuza devam edeceğiz. Bu bilinçle evlatlarımızı yetiştiriyoruz. Bu anmaları da anlamlı ve önemli buluyoruz ki bir daha başımıza geldiğinde hatırlayabilelim diye, nasıl bir mücadele verilmesinin doğru olduğunu gösterelim diye” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca kendilerine düşen görevin, 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak ve bir daha yaşanmaması için uyanık olmak olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!