Trakya Üniversitesi 38 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Trakya Üniversitesi 38 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2020 14:42

Trakya Üniversitesi 38 yaşında

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TRAKYA ve Balkanların sağlık sektöründeki öncü kuruluşu, Trakya Üniversitesi, 38'inci yaşını kutladı. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla özel gündemle toplanan Trakya Üniversitesi Senato'su adına konuşan Rektör Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, kurum aidiyeti oluşturacak kuruluş yıldönümü etkinliğini gelecek yıllarda da sürdürmeyi planladıklarını ifade etti.

Edirne'de, kurulduğu 1982 yılından bu yana Türk yükseköğretiminin önemli üniversitelerinden biri olan ve yetiştirdiği on binlerce öğrencisi ile Türkiye ve Marmara bölgesine katkılar sağlayan Trakya Üniversitesi, 38'inci yaşını kutladı. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde özel gündemle toplanan Senato’da Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı sunumla üniversitenin geçmişini, bugününü ve geleceğini anlattı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın selamlamasıyla başlayan Senato’da Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci ve Batuhan Işık, bir müzik dinletisi sundu.

Trakya Üniversitesi'nde kurum aidiyeti oluşturacak güzel bir geleneğin başlangıcı olarak gördükleri kuruluş yıl dönümü kutlamalarını gelecek yıllarda da sürdürmeyi planladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; Edirne’de yükseköğretim tarihi, Trakya Üniversitesinin kuruluş aşamaları ile Trakya Üniversitesinde geçmiş dönemde yapılan çalışmalardan bahsederek rektörlük süresi boyunca yapılan çalışmalar ve hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi.

Trakya Üniversitesinin 38. kuruluş yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen Senato, pasta kesimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!