Şehit Üsteğmen Yıldırım'ın vefat eden annesi, son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Üsteğmen Yıldırımın vefat eden annesi, son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2022 14:58

Şehit Üsteğmen Yıldırım'ın vefat eden annesi, son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TUNCELİ'de 1994 yılında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Edirneli Üsteğmen Efkan Yıldırım'ın annesi Fatma Yıldırım (84), hayatını kaybetti. Yıldırım için Eski Cami'de cenaze töreni düzenlenirken, şehit Yıldırım'ın babası Necdet Yıldırım (84) hayat arkadaşının tabutu başından bir an olsun ayrılmadı.

Tunceli'de Komando Tugay Komutanlığı emrinde görevliyken bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Efkan Yıldırım’ın annesi Fatma Yıldırım, Keşan'ın Mecidiye köyündeki yazlıklarında fenalaştı. Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Fatma Yıldırım, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Fatma Yıldırım için Edirne kent merkezindeki Eski Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Törene Edirne Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Jandarma Komutanı Albay Albdülkadir Seri, askeri erkan ile siyasi parti ve kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

EŞİNİN TABUTUNUN YANINDAN AYRILMADI

Cenaze töreninde Fatma Yıldırım'ın eşi Necdet Yıldırım, kendisi için hazırlanan sandalyede eşinin tabutu başında taziyeleri kabul etti. Bir an olsun eşinin tabutunun yanından ayrılmayan Yıldırım, yer yer göz yaşlarına hakim olamadı. Törende Yıldırım için, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı psikososyal yardım ekipleri hazır bekletildi. İl Müftüsü Alettin Bozkurt'un kıldırdığı cenaze namazından sonra şehit annesi Fatma Bozkurt'un cenazesi, Buçuktepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AİLEYİ ARAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2020 yılında, video konferans aracılığıyla Edirne'de şehit Efkan Yıldırım'ın anne ve babasını arayarak, Ramazan bayramlarını kutlamıştı. Erdoğan, görüşmesinde şehit ailesine koronavirüs sürecindeki Vefa Sosyal Destek Grupları'nın yardımlarını sorarak bilgi almıştı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!