Saros’taki sahillerde kıyı şeridine bırakılan deniz araçları kaldırılacak

Güncelleme Tarihi:

Saros’taki sahillerde kıyı şeridine bırakılan deniz araçları kaldırılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2022 11:50

Saros’taki sahillerde kıyı şeridine bırakılan deniz araçları kaldırılacak

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne), (DHA)-EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Keşan ilçesindeki sahillerde kıyı şeridine bırakılan deniz araçlarının yerinden kaldırılması istendi. Kaldırılmayan deniz araçlarının yerinden alınarak, sahiplerine 1480 lira idari para cezası kesileceği bildirildi.

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Günsal, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin mücavir alanı içindeki Erikli, Mecidiye, Yayla ile Danişment köyü sahillerindeki kıyı şeridinde bulunan ve çevre kirliliğine yol açan tekneler başta olmak üzere deniz araçlarının kaldırılmasını istedi.

Sahil şeridine bırakılmış haldeki deniz araçlarının (tekne, yelkenli, kano, deniz bisikleti, duba, motorbot vb.) öncelikle bölgenin ‘Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı’ olarak tescil edilmiş olması, çevre kirliliğine yol açması ve deniz turizmi amacıyla bölgeye gelen ziyaretçiler ile halka hoş bir görüntü oluşturmaması sebebiyle kıyı şeridindeki mevcut yerlerinden sahipleri tarafından kaldırılması gerektiğini belirten Günsal, aksi halde söz konusu araçların belediye tarafından sahil şeridinden zabıta ekipleri kontrolünde kaldırılacağını ve sahiplerine 1480 lira idari para cezası kesileceği kaydetti.

Bülent Günsal, sahipleri tarafından kaldırılmayıp zabıta kontrolünde kaldırılan söz konusu araçların Keşan Belediyesi tarafından uygun görülen bir yerde muhafaza altına alınacağını ifade ederek, “5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 41/6 maddesi gereğince idaremizce 1480 lira idari para cezası tesis edilerek araçların kaldırılması sağlanacak ve muhafaza masrafları da ilgisinden ayrıca cebri icra yolu ile tahsil edilecektir. Söz konusu deniz araçlarının sahiplerinin veya zilyetlerinin 25 Haziran 2022 tarihine kadar kullanılamaz haldeki araçlarını sahil şeridinden kaldırmaları gerekmektedir. Erikli, Mecidiye, Yayla, Danişment köyü sahil şeridinde deniz aracı bulunan vatandaşlara önemle duyururuz” dedi.(DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!