Saros Körfezi’ndeki 40 yıllık çöp depolama alanı, rehabilite edilecek

Güncelleme Tarihi:

Saros Körfezi’ndeki 40 yıllık çöp depolama alanı, rehabilite edilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2021 13:56

Saros Körfezi’ndeki 40 yıllık çöp depolama alanı, rehabilite edilecek

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Erikli, Yayla ve Danişment köyü sahillerinin 40 yıldır çöpünün toplandığı vahşi depolama alanı Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Keşan Belediyesi’nin 1 milyon 500 bin lira bütçeli projesiyle rehabilite edilecek.

Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mücahit Erdoğan yaptığı açıklamada, Erikli, Yayla ve Danişment köyü sahillerinin 40 yıldır çöplerinin toplandığı Koruklu mevkiindeki alanın hayata geçirilecek proje ile rehabilite edileceğini bildirdi. Proje kapsamında, her gün toplanacak yaklaşık 50 ton çöpün Keşan’da bulunan düzenli depolama sahasına taşınacağını ifade eden Erdoğan, “Söz konusu alanda Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz ile koordineli çalışarak, gereken önlemleri alıyoruz. Erikli, Yayla ve Danişment arasında bulunan alanda, mikrop ve sineğe karşı ilaçlama çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki sezondan itibaren, söz konusu alana bir daha çöp atılmayacak. Keşan Belediyesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mıza sunduğumuz proje kapsamında, söz konusu alanın rehabilitasyonunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Vahşi çöp depolama alanına Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) işbirliğiyle bir aktarma istasyonu kurulacağını ifade eden Erdoğan, “Aktarma istasyonunun kurulmasıyla çöpler Paşayiğit Mahallesi’nde bulunan katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesislerine taşınacak. O alana bir daha çöp atılmayacak. Erikli, Yayla ve Danişment sahillerinden günde 12 kamyon evsel atık topluyoruz. Önümüzdeki yazdan itibaren mevcut alana çöp dökülmeyecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!