Maskeli ve sosyal mesafeli 'İtfaiye Haftası' kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Maskeli ve sosyal mesafeli İtfaiye Haftası kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2020 13:39

Maskeli ve sosyal mesafeli 'İtfaiye Haftası' kutlaması

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde İtfaiye Haftası nedeniyle maskeli ve sosyal mesafeli kutlama programı düzenlendi.

İtfaiye Teşkilatı’nın 306’ncı kuruluş yıldönümü ve İtfaiye Haftası kapsamında Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Maskeli ve sosyal mesafeli törene, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, birim amirleri ve itfaiyeciler katıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit, itfaiyecilerin 'ateş kahramanları' olduğunu belirterek, "Bizler mütevazi olmayacak şekilde ateş kahramanlarıyız. Büyük fedakarlık ve özverisiyle tanımlanan köklü itfaiye teşkilatımızın 306’ncı kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Dergah-ı Ali Tulumbacı Ocağı adıyla 1720 yılında kurulan itfaiye teşkilatı, yıllarca görevini başarıyla sürdürmüştür. İtfaiye teşkilatımız gururlu geçmişiyle 7 gün, 24 saat durmaksızın görevinin başında, vatandaşlarımız için canla, başla çalışmaktadır" dedi.

'BİR CANI KURTARMAYA VESİLE OLABİLİRSEK, BİZDEN BAHTİYARI YOKTUR'

Belediye Başkanı Helvacıoğlu'da, itfaiyenin sadece yangınlarda değil, sel ve deprem gibi doğal afetlerde de kutsal bir vazife yaptığını ifade ederek, "Biz biliyoruz ki, itfaiyecilik son derece meşakkatli, sabır, donanım ve eğitim isteyen en zor mesleklerdendir. Halkımızın can ve mal güvenliği için canla, başla çalışan itfaiyemiz dönemimizde araç, ekipman, personel ve donanım anlamında da modern yapıya kavuşturulmuştur. Biz biliyoruz ki, eğer bir canı kurtarmaya vesile olabilirsek, bir malın zarar görmemesine vesile olabilirsek bizden bahtiyarı yoktur. Bunun vesilesiyle alevlerin içerisinde bir can varsa onu kucaklayan gözü kara itfaiyeci kardeşlerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekilmesi ve hafta nedeniyle hazırlanan kupa bardakların çocuklara dağıtılmasıyla son buldu.  

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!