Keşan’dan yılın ilk arpası kilosu 11.50 liradan satıldı

Güncelleme Tarihi:

Keşan’dan yılın ilk arpası kilosu 11.50 liradan satıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 14:13

Keşan’dan yılın ilk arpası kilosu 11.50 liradan satıldı

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde yılın ilk arpa ürünü, Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen sembolik salon satışıyla kilosu 11.50 liradan alıcı buldu.

İlçeye bağlı Yenimuhacir beldesinde çiftçilik İlker Irmak’ın getirdiği ilk arpa ürünü, Keşan Ticaret Borsası’nda (TB) gerçekleştirilen sembolik salon satışıyla 11.50 TL fiyatla Gamze Girgin Aras tarafından Girginler Zahire adına satın alındı.

Salon satışına, Keşan TB Meclis Başkanı Kemalettin Uslu, Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, bazı yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Ziraat Odaları Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şen, İpsala Ticaret Borsası Başkanı Necmi Sezer, Keşan LİDAŞ Müdürü Tarık Dinç ve tüccarlar katıldı.

‘ÜRETEN İNSANLAR ÇOK KIYMETLİDİR’

Satıştan önce bir konuşma yapan Keşan TB Meclis Başkanı Kemalettin Uslu, “Bereketin simgesi olan ilk ürünün sembolik salon satışına hoş geldiniz.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Üretimin ne kadar önemli olduğunu bugünlerde daha iyi anlıyoruz. Onun için üreten insanlara bizlerin desteğinin daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Üreten insanlar çok kıymetlidir. Onlara hepimizin üreten insanlara şükran borcu var. Bunun için üretimin artması dileği ile yılın ilk ürün arpasının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘SEZON BÖLGEMİZE, ÜLKEMİZE VE ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN’

Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz da, “2022 yılının ilk arpa ürününün salon satışına hoş geldiniz. Sezonun bölgemize, ülkemize ve üreticilerimize bol bir hasat dönemi olması dileklerimle satışı başlatıyorum” diye konuştu.

AÇIK ARTTIRMA 5 TL’DEN BAŞLADI

Arpa ürünü, 5 TL sembolik olarak açık arttırmaya sunulurken, yapılan açık arttırmada, Girginler Zahire adına Gamze Girgin Aras tarafından kilogramına 11.50 lira vererek İlker Irmak’ın getirdiği arpa ürününü satın aldı.

Satışın ardından üretici Irmak’a, Keşan TB tarafından plaket ve 50 litrelik mazot fişi hediye edilirken, Keşan Ziraat Odası adına Hasan Şen de üreticiye bin 250’lik hediye çeki verdi. Tarım Kredi Kooperatifi de 250 kilo gübre çeki hediye etti. Öte yandan, satılan ürünün, rutubet oranının yüzde 10.4, hektolitre oranının yüzde 50.5, protein oranının 14.3, nişasta yüzde 50, selüloz yüzde 5.8 olduğu bildirildi.(DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!