Keşan’da 1 ton 360 kilo elektronik atık, geri dönüşüme kazandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Keşan’da 1 ton 360 kilo elektronik atık, geri dönüşüme kazandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2021 10:21

Keşan’da 1 ton 360 kilo elektronik atık, geri dönüşüme kazandırıldı

Haberin Devamı

KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçe Belediyesi tarafından Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile imzaladığı protokol kapsamında düzenlenen ‘E Atık Kahramanları Yarışması’ ödül töreni gerçekleştirildi.

Keşan Belediyesi Meclis Salonu’nda başlayan programa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hasan Özer Tutulmaz ile okul yöneticileri katıldı.

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, elektronik atık toplama ve geri dönüşüme kazandırılması ile ilgili, TÜBİSAD ile protokol imzalandığını belirterek “TÜBİSAD, atık elektronik eşyaların toplanması ve geri dönüştürülmesi konusunda yetkilendirilmiş kuruluştur. Bu kapsamda; Keşan’daki okullarımız genelinde elektronik atık toplama yarışması düzenledik.  ‘E Atık Kahramanları Yarışması’ kapsamında; okullarımızın ve çevreci çocuklarımızın çabalarıyla 1 ton 360 kilo elektronik atık toplandı ve geri dönüşüme gönderildi. Nüfusa oranla çok başarılı bir kampanya ortaya koyuldu. Ben tüm öğrencilerimizle gurur duyduğumuzu ifade ederek onlara Keşan halkı adına teşekkür ediyorum. Onların bu kampanyaya yoğun katılımı, bizleri çok mutlu etti” dedi.

Çocuklara çevre bilincini aşılayarak, geleceğin büyüklerini çevre konusunda ufak yaşta bilinçlendirmek istediklerini ifade eden Helvacıoğlu, “Böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmayı amaçlıyoruz. Gelişim çağındaki çocuklarımıza her atığın çöp olmadığını öğreterek, onlara ‘temiz toplum temiz çevre’ bilincini aşılamayı arzu ediyoruz. Bu ve benzeri nitelikte önemli kampanyalarla, çevre bilinci oluşturmaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize doğal kaynakları korunan, sağlıklı, temiz bir çevre bırakabilmenin bilinciyle hareket edeceğiz” diye konuştu.

Yarışma kapsamında Keşan Anafartalar İlkokulu 735, Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu 380, Sevgi Anaokulu 120, Keşan Fen Lisesi 85, Şehir Er Akın Buluş İlkokulu 40 kilogram elektronik atık toplarken, dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!