Atatürk'ün, Keşan'ı ziyaretinde çekilen fotoğraf müzede sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

Atatürkün, Keşanı ziyaretinde çekilen fotoğraf müzede sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2020 11:00

Atatürk'ün, Keşan'ı ziyaretinde çekilen fotoğraf müzede sergileniyor

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Çanakkale 2'nci Ordu Karargahı'nı ziyaret etmek üzere 1916 yılı şubat ayında geldiği Edirne'nin Keşan ilçesinde çekilen fotoğraf, Keşan Kent Müzesi'nde sergileniyor.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1916 yılı şubat ayında Çanakkale 2'nci Ordu Karargahı'nı ziyaret etmek üzere Keşan'a geldiği gün çekilen fotoğraf, kent müzesinde sergilenmeye başladı.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Genel Kurmay Başkanlığı ve TRT arşivi kaynaklarına dayanmakla birlikte 2006’da yayınlanan Atatürk ve Çanakkale’nin K0omutanları adlı kitapta da bahsedilen bilgiler ışığında, Çanakkale 2'nci Ordu karargâhını ziyaret etmek üzere, 1916 Şubat ayında Keşan’a gelen, Kurmay Albay Mustafa Kemal Atatürk, Vehip Paşa ve heyetinin yer aldığı bu tarihi kareyi sergilenmek üzere müzemize hediye ediyoruz. Bundan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün Keşan hatırası, Kent Müzemizin en güzel yerinde sergilenecek" dedi. Belediye Başkanı Helvacıoğlu, fotoğrafın edinilmesine katkı veren Cevdet Cantürk'e de teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!