Kadınların, pandemi döneminde evde ürettiği ürünler Selimiye avlusunda sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınların, pandemi döneminde evde ürettiği ürünler Selimiye avlusunda sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2020 17:17

Kadınların, pandemi döneminde evde ürettiği ürünler Selimiye avlusunda sergileniyor

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Kent Konseyi (EKK) Kadın Meclisi üyesi kadınların koronavirüs salgını sürecinde, kurs yerine evlerinde ürettiği Edirnekari işlemeli tablolar ve el emeği ürünlerin sergisi Selimiye Camii avlusunda açıldı.

Edirne’de Kent Konseyi bünyesinde el emeği ürünleri tasarlayan kadınlar, pandemi sürecinde evlerinde ürettiği Edirnekari işlemeli tablolar ve el emeği ürünlerini, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Selimiye Camii avlusunda vatandaşların beğenisine açtı. Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, bazı siyasi parti ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı serginin açılış töreninde konuşan EKK Kadın Meclisi Başkanı Sevim Karaman, “Pandemi sürecinde kurslar iptal oldu ama biz evde üretmeye devam ettik” dedi.

Serginin 10 gün süreyle gezilebileceğini kaydeden Karaman, “10 gün süreyle hem serginin tanıtımı hem de satışı olacak. Ürün satışı da olacak. Burada satılan her ürün kadınların kendilerine gidecek. Ücret almıyoruz. Diyelim ki bir kadının panosu var. Kendi ürününü kendi satacak. Satışlar kendilerine olacak. Kadınları güçlendirmek adına yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de budur. Geçtiğimiz dönem birçok kursa gittik. Pandemi sürecinde kurslar iptal oldu ama biz evde üretmeye devam ettik. Bu süreçte tabi ki ürünlerin satışının olması gerekiyor. Kadınların emeklerinin geri dönüşü olması için serginin çok anlamlı olacağını düşünüyorum. Hem yaptığımız ürünlerin tanıtımı hem de satışı olacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!