Enez’deki tarihi ve turistik yerler ile su altı müzesi dijital haritaya aktarıldı

Güncelleme Tarihi:

Enez’deki tarihi ve turistik yerler ile su altı müzesi dijital haritaya aktarıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2021 09:30

Enez’deki tarihi ve turistik yerler ile su altı müzesi dijital haritaya aktarıldı

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/ENEZ (Edirne), (DHA)- EDİRNE'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Enez ilçesinde hazırlanan proje kapsamında oluşturulan su altı müzesi ile tarihi ve turistik yerlerle ilgili bilgi ve görseller, dijital haritaya aktarıldı.

Konumu itibarıyla birçok tarihi ve turistik yere ev sahipliği yapan Enez’de, kaymakamlık tarafından yürütülen 'Karadeniz Havzası'nda Ortak Kültürel Mirasın Korunması için Girişimciliğin Gelişimi için Kaynak Projesi' kapsamında ilçenin tarihi ve kültürel mirasını yansıtan 'Tanrıça Nike' ve 'Aslan' kopya heykelleri ile Enez Kalesi surlarının kopyalarını, Altınkum mevkiinde kıyıdan 1 mil uzaklıkta denize bırakıldı. Bırakılan heykel ve tarihi eserlerin kopyaları, deniz tutkunları ve dalgıçların ilgisini çekti. Öte yandan bırakılan eserler bölgede balık popülasyonunun artmasına da katkıda bulundu. Şehirdeki su altı müzesi ile tarihi ve turistik yerler, proje kapsamında hazırlanan dijital haritaya aktarıldı.

Enez Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, su altı müzesi başta olmak üzere Enez’de yer alan tarihi yapılar ve turistik yerlerin dijital harita üzerinde işaretlendiği ve üzerine tıklandığında bilgi, fotoğraf ve video görüntülerine ulaşılabildiği belirtilerek, “Ziyaretçilerin yeni bilgi, fotoğraf ve video eklemesine izin veren yazılım, güncellemelere ve geliştirilmeye açık durumdadır. Enez’in tarihi ve doğal güzellikleri ve bu yerler ile ilgili bilgiler ve fotoğraflar herkes tarafından ulaşılabilir hale gelecektir. Dijital harita sitesine Enez Kaymakamlığı web sitesinden de ulaşmak mümkündür” denildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!