Enez Kaymakamlığı: Deniz suyu veya içme suları kaynaklı enfeksiyon iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Güncelleme Tarihi:

Enez Kaymakamlığı: Deniz suyu veya içme suları kaynaklı enfeksiyon iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2021 10:08

Enez Kaymakamlığı: Deniz suyu veya içme suları kaynaklı enfeksiyon iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/ENEZ(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Enez ilçe Kaymakamlığı, yazılı ve görsel basın başta olmak üzere özellikle çeşitli sosyal medya platformlarında ‘bulantı ve kusma ile beraber seyreden enfeksiyonlara bağlı vatandaş şikayetlerinin deniz suyu veya içme suları kaynaklı olduğu ve bu durumun herhangi bir denetime tabi tutulmadığı’ yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirdi.

Açıklamada, Saros Körfezi kıyısındaki Enez ilçesinin özellikle yaz aylarında deniz turizmi özelinde çok sayıda vatandaşa ev sahipliği yapması dolayısıyla ‘Yüzme suyu kalitesinin yönetilmesine dair yönetmelik’ kapsamında her yıl deniz suyu numune alınma noktalarının belirlenmesi ve düzenli aralıklarla numune alınması için İl Yüzme Suyu Komisyonu’nun toplandığı belirtilerek, “29 Nisan 2021 tarihinde Edirne'de icra edilen İl Yüzme Suyu Komisyonu toplantısında Enez ilçesi için 4 ayrı su numune alım noktası belirlenmiştir. Bunlar, Sultaniçe köyü sahili, Vakıf köyü sahili, Gülçavuş köyü sahili ve Altınkum sahilidir. İl Yüzme Suyu Komisyonu'nda alınan kararlar dahilinde hiçbir kuruma önceden haber verilmeksizin 15’er günlük periyotlarda 4 ayrı noktadan su numuneleri alınarak mikrobiyolojik analizleri yapılmakta, soğuk zincirde Edirne Halk Sağlığı Laboratuvarı’na gönderilmekte ve diğer paydaş kurumlarla da bu sonuçlar paylaşılmaktadır” denildi.

‘YÜZME SUYU İÇİN OLUMSUZ SALGIN OLUŞTURABİLECEK HİÇBİR SONUÇ GÖRÜLMEMİŞTİR’

Bugüne kadar alınan deniz suyu numunelerinde salgın tehlikesi yaratabilecek escherichia coli bakterisi, enterekok, fekal streptokok gibi parametrelerin değerIendirildiği ve sonuçların düzenli olarak kontrol edildiği ifade edilen açıklamada, Alınan numunelerde yüzme suyu için olumsuz salgın oluşturabilecek hiçbir sonuç görülmemiştir. Enez Belediyesi uhdesinde faaliyet gösteren Enez Belediyesi Biyolojik Arıtma Tesisi de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Enez Toplum Sağlığı Çevre ve Sağlık Birimi tarafından haberli ve habersiz denetimlere tabi tutulmaktadır. İçme ve kullanma sularımız da hem ilçe merkezinde hem de köylerimizde başta klor ölçümü olmak üzere mikrobiyolojik ve kimyasal analizlere tabi tutulmakta, çıkan sonuçlar değerIendirilerek olası risk teşkil eden değerlerle alakalı tedbirler alınmakta ve meri mevzuatta belirtilen hükümlülükleri yerine getirmeyen kişi veya kurumlarla alakalı idari ve adli yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın sağlığını korumak, geliştirmek, koşulları düzeltmek, sağlığa zarar veren bütün hastalıklarla, zararlı etkenlerle ve risk oluşturan faktörlerle mücadele etmek ve genel sağlığın korunması amacıyla yapılan çalışmalara ve denetimlere aynı kararlılıkla devam edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan açıklamada Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı sonuçlarına da yer verildi.  

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!