Edirne'ye gelen turistler, tarihi lezzetlere hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

Edirneye gelen turistler, tarihi lezzetlere hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 14:45

Edirne'ye gelen turistler, tarihi lezzetlere hayran kaldı

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TÜRKİYE'ye gemi seyahatiyle gelen, aralarında Amerikalı, İngiliz ve Kanada turistlerin bulunduğu 10 kişilik grup, gastronomi turizmi için geldiği Edirne'de, Osmanlı'dan kalma tarihi lezzetlere hayran kaldı.

Lezzet yolculuğu yapmak üzere Türkiye'ye gelen 10 kişilik kafile ilk olarak İstanbul'a uğradı. Buradan, turla Edirne'ye gelen turistler kentte bir restoranda Edirne saray mutfağından günümüze gelen yemeklerin tadına baktı. Kafileye kuzu tandır, saray mutfağından gelen soğanlı-tavuklu börek, Safarad mutfağından kaşkarisas ile Edirne'nin bademli baklavası, Edirne baklası ile yapılan terbiyeli bakla çorbası, 16'ncı yüzyıldan kalma Rumeli usulü patlıcan kalye ve mamzana ikram edildi. Kokartlı rehber Ayşem Erginoğlu, her şeyin doğal yoldan yapıldığı için kafilenin yemeklerin lezzetini bambaşka bulduğunu belirtti.

'EDİRNE'NİN LEZZETLERİ BİTMİYOR'

Edirne mutfağını ve kültürünü tanıtmak için tüm günlerini ayırdıklarını söyleyen Erginoğlu, "Ağırlıklı olarak Amerikalı misafirlerimiz var ve yemek ağırlıklı turlar yapıyoruz. Bir günümüzü Edirne'ye ayırıyoruz. Tadımlar yapıyoruz, camileri geziyoruz, şifahaneye gidiyoruz. Sonunda da Edirne'nin şahane yemeklerini yediğimiz şahane bir mutfak oluyor. Bademezmesi, acıbadem kurabiyesi, helva gibi tadımlar yaptık. Buranın lezzetleri bitmiyor" dedi.

'HER ŞEY DOĞAL OLDUĞU İÇİN DAHA LEZZETLİ DİYORLAR'

Özellikle yemeklerin doğal malzemelerle yapıldığı için çok beğenildiğini söyleyen Erginoğlu, "Aslında benzer ürünleri var, artık dünyada daha global olduğu için iyi kötü diğer tatları biliyorlar ama hepsinin söylediği ortak bir şey var; buraya geldiklerinde buraya geldiklerinde buradaki tat bambaşka. Burada her şeyi doğaldan yaptığınız için her şey daha lezzetli diyorlar" diye konuştu.

'AMACIMIZ GİZLİ KALAN YEMEK KÜLTÜRÜNÜ ORTAYA ÇIKARTMAK'

Edirneli yemek araştırmacısı Müşerref Gizerler de, amaçlarının Edirne'de tava ciğerin yanında gizli kalan lezzetleri de tanıtmak olduğunu belirtti. Gizerler, "Burada amacımız hem Edirne'yi hem de Edirne mutfağının tanıtımı ile turizmini devam ettirmek istiyoruz. Tava ciğer yanında geri planda kalmış, gizli olan hazinemiz yemek kültürümüzü ortaya çıkartmak istiyoruz" şeklinde konuştu.(DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!