Edirne’de genç girişimci adaylarına 'Kalkınma Ajansı' desteği

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de genç girişimci adaylarına Kalkınma Ajansı desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2020 15:48

Edirne’de genç girişimci adaylarına 'Kalkınma Ajansı' desteği

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de düzenlenen ‘Yeni İşim Girişim’ programı kapsamında, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından üniversite öğrencilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi. TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, program kapsamında geçmiş yıllarda bir çok genç girişimcinin kendi işini kurduğu belirterek, "Trakya'daki öğrencilerimizi ve girişimcilerimizin farkındalığını artırmak ve onları desteklemek istiyoruz" dedi.


Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Mimar Sinan Konferans Salonu’nda Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, 'Yeni İşim Girişim' programının bilgilendirme toplantısı düzenlendi. TÜ Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu ve TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in de katıldığı toplantıyı çok sayıda öğrenci takip etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, program kapsamında geçmiş yıllarda çok sayıda genç girişimcinin iş sahibi olduğuna dikkat çekti.

Her anlamda genç girişimcilerin yanında olmaya çalıştıklarını söyleyen Şahin, "Dünya artık klasik girişimcilikten uzaklaşmış durumda. Artık ne iş yapıyorsanız yapın, mesleğiniz hangi branşta olursa olsun, çağın gereklerine uymalısınız. Yaptığınız işi, yeni anlayışa uygun şekilde yapıp, farklı bir gözle yapmak zorundasınız. Bizim isteğimiz dünyaya hakim olan bu yeni nesil anlayışta, girişimci öğrencileri kamunun imkanlarıyla desteklemek. Girişimcilik ruhunu öğrencilere erken dönemde vermek istiyoruz. Oluşturduğumuz bu programda fikirlerinizi destekleyerek, maddi ve manevi her türlü desteği vermek istiyoruz" dedi.

Günümüzde girişimciliğin önemine dikkat çeken Rektör Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu da, "Girişimcilik çağında hızlı ve bilgili şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Fikri olan girişimcilere devlet tüm desteği sağlıyor. Biz de üniversite olarak öğrencilerimizi bu yönde teşvik etmeye gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!