Edirne'de FETÖ/PDY soruşturmasına 4 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Edirnede FETÖ/PDY soruşturmasına 4 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 11:38

Edirne'de FETÖ/PDY soruşturmasına 4 tutuklama

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)- KAPATILAN Zaman Gazetesi'ne yönelik 2014 yılında düzenlenen operasyonda gazeteci Erkem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için Edirne Adliyesi önünde toplanarak eyleme katıldığı tespit edilerek FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı.
Zaman Gazetesi'ne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu bir çok kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonu protesto etmek için bir grup ellerinde pankart ve Türk bayraklarıyla 19 Aralık 2014 günü Edirne Adliyesi önünde toplandı. Sloganlar atan grup açıklamalarda bulunduktan sonra adliye önünde ayrıldı. 15 Temmuz darbe girişimine yönelik devam eden soruşturma kapsamında 'protesto eylemine' katıldığı tespit edilen 12 şüpheli hakkında Edirne Cumhuriyet Savcılığı'nca gözaltı kararı verildi. 
4'Ü TUTUKLANDI
Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adreslerinde bulunarak gözaltına alınan 7 şüpheliden 1'i ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 6 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorguları yapılan şüphelilerden Hakkı Yurttaş, Serkan Uslu, Muammer Eker ve Tuğba Hatipoğlu FETÖ/PDY örgüt üyesi iddiasıyla tutuklandı 2 şüpheli ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 5 şüphelinin daha arandığı belirtildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!