Edirne'de, 250 kontenjanlı spor bilimleri fakültesi için 1998 öğrenci başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Edirnede, 250 kontenjanlı spor bilimleri fakültesi için 1998 öğrenci başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2022 15:59

Edirne'de, 250 kontenjanlı spor bilimleri fakültesi için 1998 öğrenci başvurdu

Haberin Devamı

Olgay GÜLER - Uğur AKAGÜNDÜZ / EDİRNE, (DHA)- TRAKYA Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi'nde, geleceğini spor alanında şekillendirmek isteyen üniversite öğrencisi adayları için yetenek sınavları başladı. Toplam 250 öğrencinin alınacağı fakülte için 1998 öğrenci kayıt yaptırırken, bu rakamla bir önceki yılın katılım rekoru kırıldı.

Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi tarafından Balkan Yerleşkesi 75'inci Yıl Spor Salonu'nda gerçekleştirilen sınavlar sabah 09.30'da başladı. Kadın adayların basketbol seçmeleriyle başlayan yetenek sınavlarında çok sayıda öğrenci adayı hayallerine ulaşmak için en iyi performansı sergilemeye çalıştı. Öğleden sonra erkek adaylarla devam eden yetenek sınavlarına toplam 1998 öğrenci kayıt yaptırdı. Toplam 250 öğrencinin kabul edileceği fakültede, bu rakamla önceki yılların katılım rekoru da kırılmış oldu.

'BU YIL 1998 KİŞİ BAŞVURDU'

Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. İsa Sağıroğlu, bu yıl fakültede özel yetenek sınavlarını 30'uncu kez yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Sağıroğlu, "Sınavlarımızın 30'uncu yılı ve bu yıl yoğun bir katılım var. Bu yıl 1998 kişi başvurdu sınavlara. Bölgenin spor eğitimi ile ilgili akademik eğitim veren önde gelen fakültelerinden olduğumuz için buna oranla başvuru sayısı da her geçen yıl artarak devam ediyor. Bundan önce yabancı uyruklu ve engelli adaylarımızın sınavlarını yaptık, onları tamamladık, bu haftayla birlikte de 2022 giriş sınavlarımızı başlatmış bulunuyoruz" dedi.

'FAKÜLTEMİZ CAZİBE MERKEZİ OLDU'

Fakültede 4 bölüm ve 6 program için 250 kontenjan bulunduğunu belirten Sağıroğlu, "Adaylar elde ettikleri başarılara göre bu kontenjanlara, tercihlerine göre yerleştirilecekler. Üniversitemiz özellikle 4 bölüm ve 6 programda eğitim verdiği için, fiziksel olanakları ve akademik kadrosuyla birlikte bölgede bu yönde eğitim veren kurumların başında gelmekte. Tabi bu da farklı programlardan mezun olan öğrenciler, yılların getirdiği deneyimin meyvesi olan eğitim ile birlikte iş alanında da çok daha fazla talep görüyor, istihdam edilebiliyorlar. Bu sebeplerden dolayı Spor Bilimler Fakültemiz öğrenciler için bir cazibe merkezi oldu" diye

'ANTRENÖRLÜK OKUYUP, ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUM'

Sınavda 500 tam puan yapan Eyüp Akkuş, " Önemli olan tam puanı alabilmek ve aldım. Spor benim için her şeyi ifade ediyor ama ben öğrenci çok seviyorum. Benim öğrencimin dünya şampiyonasında oynaması, benim için daha büyük bir onur. Öğrenci yetiştirmek istiyorum, çocukları çok seviyorum ve Türkiye’de çok büyük bir öğrenci kitlesi yetiştirmeyi hedefliyorum" diye konuştu.

'DENEMEYE DEVAM EDECEĞİM'

Sınavda istediği dereceyi yapamayan Yağız Ergün ise, "Sınavım biraz kötü geçti, yapacak bir şey yok. Kader - kısmet işi. Önümüzdeki sınavlara bakacağız. Bundan sonra Tekirdağ'da deneyeceğim. Antrenörlük çok istiyorum. Çok çalıştım, olmayınca olmuyor. Büyük ihtimal sıfır puan aldım ama denemeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.(DHA)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!