'Edirne köylerinde, su sıkıntısı yok'

Güncelleme Tarihi:

Edirne köylerinde, su sıkıntısı yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 17:44

'Edirne köylerinde, su sıkıntısı yok'

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Alaaddin Uğur, Edirne'nin köylerinde su sıkıntısı olmadığını, sıkıntı yaşayan köylerde ise sebebin halkın yanlış su kullanımından kaynaklandığını söyledi. Uğur, "Her seferinde uyarıyoruz. İçme suyunu hayvanlara verirseniz, su parasını ödemezseniz olmaz. Biraz da halkımızın bilinçli davranması gerekiyor" dedi.

İl Genel Meclisi şubat ayı toplantılarında üçüncü oturum gerçekleştirildi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Alaaddin Uğur'un da katıldığı toplantıda Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nun raporları görüşüldü. Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun, Edirne'deki su kaynaklarının durumu ve su kullanımı hakkındaki rapor görüşmelerinde söz alan İl Özel İdare Genel Sekreteri Alaaddin Uğur, Edirne'nin köylerinde su sıkıntısı olmadığını, sıkıntı yaşayan köylerde ise sebebin halkın bilinçsizce su kullanımından kaynaklandığını ifade etti.

'HİÇBİR KÖYDE SU SIKINTISI YOK'

Köylerde içme suyu şebekeleriyle ilgili yenileme planları olduğunu ifade eden ve sözü su kullanımına getiren Uğur, Edirne'nin hiçbir köyünde su sıkıntısı olmadığını söyledi. Uğur, "Su yok deniliyor ama Edirne'de su olmayan köyümüz yok. Bu devirde susuz köy olmaz, biz aciz insanlar değiliz, olur mu öyle şey. Köyde insan sayısı belli, bir insanın ortalama tüketeceği su belli. Bizim o köydeki var olan suyumuz da belli. Hepsi en az yüzde 30'ün üzerinde duruyor" dedi.

'İÇME SUYU HAYVANLARA VERİLİYOR'

Su konusunda sıkıntı çıkmasının nedeninin, insanların yanlış kullanımından kaynaklandığını belirten Uğur, "Burada sorun çıkmasının nedenleri şu. İnsani tüketim amaçlı ayrılan sudan hayvanlar sulanıyor bu bir. İkincisi kullanma suyu olarak kullanılıyor, bağ - bahçe sulanıyor. Yani yüzde 20'ye yakın kayıp-kaçak oluyor. Biz daha müdahale etmeden ehil olmayan kişilerin yaptığı müdahaleler de şebekeye daha büyük zarar veriyor. Bu anlamda her seferinde uyarıyoruz. İçme suyunu hayvanlara verirseniz, su parasını ödemezseniz olmaz. Biraz da halkımızın bilinçli davranması gerekiyor" diye konuştu.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!