Edirne Kitap Fuarı'na yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Edirne Kitap Fuarına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2019 16:06

Edirne Kitap Fuarı'na yoğun ilgi

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 7'nci Kitap Fuarı hafta sonu birbirinden değerli yazarlara ev sahipliği yaptı. Bir kültür şölenin yaşadığı kitap fuarı her yaş gurubundan okuyucu kitlesini ağırladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, eşi Esra Gürkan ile stantları gezdi, yazarla sohbet etti, söyleşileri dinledi. 

Edirne Belediyesi'nin düzenlendiği Edirne Kitap Fuarı; kitapseverleri sevdikleri yazarlarla buluşturdu. Fuarda 12-13 Ekim tarihlerinde yerini alan birbirinden değerli yazarlar; kitaplarını okuyucuları için imzaladı. Gezdirirken güldüren, güldürürken düşündüren, yılların mizah yazarı Burak Akkul; Edirne Kitap Fuarı'nda bir söyleşi gerçekleştirdi. Çok Gezenti- Şehirler ve İnsanlar' kitabının yazarı ve 'Çok Gezenti' programının yapımcı Akkul'un 'Çok Gezenti' isimli söyleşisi büyük ilgi gördü. Bugüne kadar gezdiği bölgeler, ülkeler hakkında bilgiler veren Akkul, yaşadığı ilginç hikayeleri anlattı. 'Edirne'nin Şehir Tarihçeleri ve Eserleri' isimli kitabın yazarı Ender Bilar da kitap dostlarına kent ve kente katkı sağlayan tarihçiler hakkında önemli bilgiler verdi. 

Seyahat  Yazar Serkan Ocak ise 'Gezeceğin Varsa Göreceğin De Var' isimli söyleşisi ile sevenleriyle buluştu. Hürriyet ile Keşfet projesi kapsamında Edirne'ye geldiklerini ve 3 gün boyunca kentin altını üstüne getirdiklerini belirten Serkan Ocak, "İnsanlar Edirne'yi sadece Selimiye Camii olarak görüyorlar ama Edirne Selimiye'nin çok ötesinde; tabi ki Selimiye Camii'nin yeri çok ayrı, Edirne 'Şehirlerin Sultanı, Sultanları Şehri.' Çok seviyorum Edirne'yi. Her fırsatta da geliyorum" dedi. 'Gezeceğin Varsa Göreceğin De Var' isimli kitabı hakkında da bilgiler veren Yazar Serkan Ocak, yaşadığı önemli anları sevenleriyle paylaştı. 
Serkan Ocak daha sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan'a için kitaplarını imzaladı. 

Yazar İbrahim Kabaoğlu da 'Demokrasi Umudu' isimli bir söyleşi düzenledi. CHP Milletvekili -  Yazar Tekin Bingöl Kitap Fuarı'nda yerini aldı. Kitaplarını hayranları için imzalayan Tekin Bingöl ayrıca 'Canları Pahasına Özgür Her Ülke' için isimli bir söyleşi düzenledi. Katılımcılar Yazar Tekin Bingöl'ü can kulağıyla dinledi.  Eşi Esra Gürkan ile yayınevlerini tek tek gezen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yazarlarla da sohbet etti. Çok değerli yazarlar tarafından gerçekleştirilen söyleşileri de dinleyen Gürkan, Edirne ve Trakya Halkı'nın kitap fuarına ilgi gösterdiğini; her yıl olduğu gibi bu yıl da sevdikleri yazarlarla buluştuklarını söyledi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!