Edirne Belediye Meclisi’nden şehitler için ortak önerge

Güncelleme Tarihi:

Edirne Belediye Meclisi’nden şehitler için ortak önerge
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2020 16:27

Edirne Belediye Meclisi’nden şehitler için ortak önerge

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında, mecliste grubu bulunan CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP, İdlib’de rejim güçlerinin gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden Mehmetçik için ortak önerge vererek, hain saldırıyı kınadı.

Edirne Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 9’u gündem dışı 12 madde görüşüldü.  Belediye Başkanı Recep Gürkan ilk olarak mecliste grubu bulunan 4 partinin İdlib’de verilen şehitler için verdiği ortak önergeyi okudu. Gürkan, meclis olarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletin yanında olduklarını ifade etti. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınadıklarını belirten Belediye Başkanı Gürkan’ın okuduğu önergede şu ifadelere yer verildi:

"27 Şubat 2020 tarihinde Suriye’nin İdlib bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait konvoya yapılan hain saldırıda ilk gece için açıklanan 33 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Bu acının tarifi mümkün değildir. Türk milleti olarak hepimizi derinden etkileyen bu alçak ve menfur saldırıda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, ailelerine sabırlar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun.Kahraman Türk ordusuna gerçekleştirilen bu alçak ve menfur saldırıyı Edirne halkı adına, Edirne Belediye Meclisi çatısı altında görev yapan ve aşağıda imzası bulunan CHP, Ak Parti, İYİ Parti ve MHP’ye mensup Belediye Meclis üyeleriyle belediye ve meclis başkanı olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Edirne Belediye Meclisi olarak, bize emanet edilen demokratik temsil sorumluluğunu, ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi, milli ve manevi değerlerimiz mevzu bahis olduğunda ortak bir anlayış içerisinde hareket edeceğimizi kamuoyuna bildiririz. Zaferleri ve tarihi insanlık geçmişiyle başlayan her zaman zaferle beraber uygarlık ışıklarını taşıyan, cesaretiyle dosta güven, düşmana korku salan kahraman Türk ordusunun her zaman yanındayız."

BELEDİYE AKM’NİN İŞLEVİNİ HALKA SORACAK

Öte yandan Belediye Başkanı Recep Gürkan, kent merkezinde Buçuktepe mevkinde halen yapımı devam eden ve bu yıl içerisinde bitirilmesi beklenen Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Belediye Konservatuarı binasının işlevi için meclis üyelerine ve halka danışacaklarını aktardı. Gürkan, "Binanın bitmesine yakın hem bütün parti grupları, hem belediye meclisi hem de halkın görüşlerini soracağız. Orasının bir kısmının kültür merkezi, bir kısmının da belediye binası olarak mı kullanılması yoksa tamamen kültür merkezi olarak mı kullanılması şeklinde halkımızın ve seçilmişlerin görüşlerini sorup ona göre karar vereceğiz. Böyle bir karar verilmesi durumunda da birçok birimimizin oraya taşınması söz konusu olacak. Ama halkımız ağırlıklı olarak orasının kültür merkezi olarak çalıştırılmasını isterse de halkımızın isteği yönünde elbette karar verip uygulamamızı yapacağız" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!