Basın Kartı Değişiminde Yarın Son Gün

Güncelleme Tarihi:

Basın Kartı Değişiminde Yarın Son Gün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 16:50

EDİRNE İL MÜDÜRÜ FİKRET DİŞLİOĞLU, BASIN MENSUPLARININ HERHANGİ BİR MAĞDURİYET YAŞAMAMASI İÇİN BAŞVURULARINI İVEDİLİKLE YAPMALARI GEREKTİĞİNİ HATIRLATTI.

Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürlüğü, basın kartlarının genel değişimi ile ilgili 08 Kasım 2015 tarihinde başlayan başvuru süresinin yarın sona ereceğini bildirdi.
Basın mensuplarının herhangi bir mağduriyet yaşamaması için başvurularını ivedilikle yapmaları gerektiğini hatırlatan Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, 25 Ağustos 2015 tarihli ve 29456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Basın Kartı Yönetmeliği’nin 36’ncı maddesi çerçevesinde Genel Müdürlüklerine, basın kartlarını değiştirme yetkisi verildiğini söyledi.
İl Müdürü Dişlioğlu, "Bu itibarla, Genel Müdürlüğümüz tarafından basın kartlarının tertip, dizgi ve baskı bakımından yenileriyle değiştirilmesine karar verilmiştir. Bu karar, basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak, basın kartlarının sahtelerinin kullanılmasının önüne geçmek, yeni Yönetmelikte hükme bağlanan geçerlilik süresi gibi hususları hayata geçirmek ve basın mensuplarından gelen talepleri karşılamak amacıyla alınmış olup Genel Müdürlüğümüzce uluslararası standartlarda yeni basın kartları hazırlanmıştır" dedi.
8 Kasım’dan bu yana alınan basın kartı yenileme başvurularının 31 Aralık 2015 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Dişlioğlu, başvuruların sona ermesini müteakip yeni kartların düzenlenmeye başlanacağını dile getirdi. Mevcut basın kartlarının ise 01 Mayıs 2016 tarihinden itibaren geçersiz olacağını belirten Dişlioğlu, basın mensuplarının, basın kartı yenileme başvurularını, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün internet sitesinden www.byegm.gov.tr elektronik ortamda yapabileceklerini söyledi.
SİTE ÜZERİNDEN BAŞVURU
Basın kartı yenileme başvurusu için www.byegm.gov.tr internet sitesinden basın kartı üst başlığı altındaki kart yenileme bölümünden ’Basın Mensubu Giriş’ butonuna tıklanarak kayıt olunur. ’Kayıt Formu’ doldurulur. ’Kayıt Ol’ denildikten sonra girilen e-posta adresine kullanıcı adı ve şifre gönderilir. ’Basın Mensubu Giriş’ ekranına geri dönülerek, TC kimlik numarası ve parola ile sisteme giriş yapıldıktan sonra ’Bilgilerim’ sekmesinden kişisel bilgiler ile kart bilgileri kontrol edilir. ’Başvurularım’ sekmesinden ’Kart Yenilemeye Başvur’ butonuna tıklanarak başvuru ekranı açıldıktan sonra sistemde kayıtlı fotoğraf değiştirilmek istenirse yeni fotoğraf yüklenerek başvuru tamamlanır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!