Balkanların adresi; Edirne Çocuk Müzesi

Güncelleme Tarihi:

Balkanların adresi; Edirne Çocuk Müzesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 16:09

Balkanların adresi; Edirne Çocuk Müzesi

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/EDİRNE(Edirne),(DHA)-TÜRKİYE’nin ve Balkanların en büyük çocuk müzesi olan Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, Yunanistan’ın İskeçe, Gümülcine ve Şapçı kentinden gelen çocukları ağırladı. Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği Kadın Kolları Yönetimi, üyeleri ve çocuklarından oluşan 235 kişilik gurup yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladı, çocuk müzesine hayran kaldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın en önemli projelerinden biri olan Türkiye’nin ve Balkanların en büyük çocuk müzesi Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi; sadece Edirne ve Trakya’dan değil Balkanlar’dan da gelen ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

STEAM yani Finlandiya Eğitim modelinden yola çıkarak ‘Ellerim işliyor, zihnim çalışıyor’ mottosuyla hizmet veren müzeyi Yunanistan’ın İskeçe, Gümülcine ve Şapçı kentinden gelen Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği Kadın Kolları yönetimi, üyeleri ve çocukları ziyaret etti.  235 kişilik grup Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni gezdi; dinozorların bulunduğu Paleontoloji bölümünde, dev böceklerin bulunduğu Entomoloji bölümünde ve Buzul Adası’nda eğitim aldılar. Edirne Belediyesi’nin uzman personeli tarafından verilen eğitimler de çocuklara drama yaparak eğlenceli dakikalar yaşadı. Çocukların eğlenerek öğrendikleri müze gezilerine Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da eşlik etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da müzeyi ziyarete gelen Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği Kadın Kolları Yönetimi, üyelerini ve müzeyi büyük bir merakla gezen çocukları yalnız bırakmadı. Gürkan, müze hakkında Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkanı Nuran Mustafa’ya bilgiler verdi. Gürkan, burasının bir eğitim kampüsü olduğuna dikkat çekti, “Müzemiz; sadece Edirneli çocukların değil; Trakya’nın hatta Balkanlar’dan gelen çocukların da eğitimine de büyük katkı sağlayacak” dedi.

Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkanı Nuran Mustafa da Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni çok beğendiklerini belirterek, “Sizleri tebrik ediyoruz. Mükemmel bir müze olmuş. Çocuklar adına teşekkür ediyoruz. Biz de bir an çocuklaştık. Bu müze değil; müzenin de ötesinde, bir eğitim kampüsü gibi. Burasını sosyal medyadan tanıdık. Çocuklar için çok yararlı. Edirne’ye büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

İskeçe’den gelen Elçin Hacıibrahim ise müzeyi çok beğendiklerini belirterek, “Çok güzel bir alan oluşturmuşlar. Eminim burayı tekrar ziyaret edeceğiz. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı tebrik ediyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!