AFAD, Trakya Üniversitesi ile farkındalık eğitimi protokolü imzaladı

Güncelleme Tarihi:

AFAD, Trakya Üniversitesi ile farkındalık eğitimi protokolü imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2021 15:28

AFAD, Trakya Üniversitesi ile farkındalık eğitimi protokolü imzaladı

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD), afet farkındalık eğitimleri için Trakya Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

AFAD, 2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında, düzenlenen eğitimlerin toplumun tüm kesimlerine kolaylıkla ulaşması için işbirlikleri oluşturmaya devam ediyor. AFAD, 'Afet Farkındalık Eğitimleri İşbirliği Protokolünü' Trakya Üniversitesi ile imzaladı. Protokol, Trakya 
Üniversitesi içerisinden de afet farkındalık eğitmenleri yetiştirilmesini sağlayacak. Afet farkındalık eğitimlerinin üniversite personelinin yanı sıra üniversitenin paydaşı kurumlara yaygınlaşması da mümkün olacak. Protokol ayrıca AFAD Gönüllülük Sistemi, sivil savunma ve işyeri acil durum planları gibi konularda da uzaktan ve yüz yüze eğitimler gerçekleştirilmesine imkan verecek.

AFAD Edirne İl Müdürü Ali Altında, protokolde, eğitimler ve tanıtım faaliyetleri kapsamında kullanılacak tüm yazılı, görsel, işitsel materyalin tasarım ve içeriği AFAD tarafından hazırlanacağını belirterek, üniversite  personelinin AFAD Gönüllülük Sistemi'ne katılmasının teşvik edileceğini ve isteklilerin AFAD Gönüllüsü olması için destek verileceğini söyledi. Uzaktan ve yüz yüze gerçekleşecek eğitimlerin organizasyonu üniversite tarafından yapılacak, teknik altyapı ve ekipmanlar sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!