Porsuk Ağacı Çalıştayı Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

Porsuk Ağacı Çalıştayı Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 13:38

DÜZCE ÜNİVERSİTESİNDE PORSUK AĞACI ÇALIŞTAYI SÜRÜYOR.

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Porsuk Ağacı Çalıştayı Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen oturumlarla devam etti.
İngilizce olarak gerçekleştirilen uluslararası çalıştayın ikinci gününde, Bolu ve Düzce illerindeki anıtsal Avrupa porsuk ağaçları, İran’daki porsuk ağaçları, Avrupa porsuk ağacı ve diğer odunsu türlerin tarihi ve anatomisi, porsuk ağacının büyümesi ve iklim değişikliğine karşı potansiyel etkilerinin yanı sıra anıt ağaçların belirlenmesi, tescili, bakımı ve korunması konularında yerli ve yabancı uzmanlar yaptıkları sunumlarla bilgi ve deneyimlerini katılımcılara aktardı.
İkinci bölümde Türkiye’nin; flora ve bitki çeşitliliği, biyolojik zenginliği, Avrupa kıtasındaki (Istranca Dağı’ndaki) porsuk ağacı ve bitki çeşitliliği ile Ankara’nın tehlike altındaki bitkileri konularında dinleyiciler bilgilendirildi. Sabah oturumunun son konuşmacısı olan Radyasyon Onkolojisi alanından Prof. Dr. Yavuz Dizdar, kanser ve porsuk ağacının kanser tedavisinde kullanılma süreciyle ilgili önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı.
Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran’ın oturum başkanlığını yaptığı çalıştayın öğleden sonraki bölümünde, porsuk ağacının sanatsal ve kültürel boyutu ile Prusias ad Hypium sikkeleri ışığında Antik Çağ’da Düzce’de tarım ve ticaret konularında değerlendirmelerde bulunuldu.
1.Uluslararası Porsuk Ağacı Çalıştayı, Konuralp Müzesi’ne ve Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki en yaşlı porsuk ağacı ekosistemlerine gerçekleştirilecek gezi programlarıyla sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!