Akçakoca'da yıkılan çeşmelerin yerine mescit yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Akçakocada yıkılan çeşmelerin yerine mescit yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2020 15:59

Akçakoca'da yıkılan çeşmelerin yerine mescit yapılıyor

Haberin Devamı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA) – DÜZCE’nin Akçakoca ilçesi yolunda bulunan ve özellikle yaz aylarında binlerce kişinin su aldığı ve “Şifalı su” olarak suyun içmeye uygun olmaması nedeniyle çeşmeler mühürlenirken, çeşmeler yıkılarak yerine mescit yapılmaya başlandı.

Akçakoca yolunda ‘Şifalı Su’ olarak bilinen mevkideki çeşmeler, geçen yıl Eylül ayında suyun içmeye uygun olmaması nedeniyle mühürlendi. Mühürlenen çeşmelerin yerine Akçakocalı hayırsever iş insanları tarafından şadırvan ve mescit yapımı çalışmaları başlatıldı. Çift kubbeli şadırvan ve mescidin, Osmanlı mimarisinden esinlenerek yaptıracağı öğrenildi.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz yaptığı açıklamada, "Şifalı Su’da en büyük şikayet vatandaşların abdest alıp namaz kılacakları bir yerin olmamasıydı. Burhan Özdemir kardeşimizin girişimiyle şimdi bu sorunu çözüyoruz. Vatandaşlar Şifalı Su’ya geldiklerinde sadece su ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak kahvaltı ve diğer ihtiyaçlarının tamamına cevap verecek bir konuma getireceğiz. Bahar aylarıyla birlikte Şifalı Su yeni yüzüyle vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak inşallah.” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!