Sağlık çalışanlarından kan bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Sağlık çalışanlarından kan bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2020 13:14

Sağlık çalışanlarından kan bağışladı

Haberin Devamı

Emrah KIZIL/DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'da sağlık çalışanları, koronavirüs salgını ve Ramazan ayıyla birlikte kan stoklarındaki azalma nedeniyle Türk Kızılay'ına kan bağışında bulundu. 
Koronavirüs salgını ve Ramazan ayı nedeniyle azalan kan bağışı nedeniyle Kızılay'ın kan stoklarında azalma oluştu. Kan stokunu artırmak için Türkiye genelinde başlatılan kampanyaya, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki kamu hastanelerinde görevli salık çalışanları kan bağışı yaparak destek verdi. Kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, kan stoklarının kritik noktalara ulaşması nedeniyle kentteki sağlık çalışanlarıyla kampanyaya destek verdiklerini belirterek, "Sağlıklı olan vatandaşlarımızı 15 dakikalarını ayırarak kan bağışında bulunmaya ve ihtiyacı olan hastaların hayatlarını kurtarmaya davet ediyorum. Kan rezervi iyice azaldığı için sağlık çalışanları olarak katkıda bulunmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi, Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetici ve çalışanları sosyal mesafeye dikkat ederek kampanyaya katılarak kan bağışında bulundu" dedi.
Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Başkanı Dr. Naif Yılmaz da duyarlılıklarından dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, vatandaşları kan bağışına davet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!