PKK bombasıyla 6 sivilin öldüğü On Gözlü Köprü'de bayram manzaları

Güncelleme Tarihi:

PKK bombasıyla 6 sivilin öldüğü On Gözlü Köprüde bayram manzaları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 12:31

PKK bombasıyla 6 sivilin öldüğü On Gözlü Köprü'de bayram manzaları

Haberin Devamı

Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR, (DHA)- PKK'nın Diyarbakır'da düzenlediği 6 sivilin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının yapıldığı tarihi ön On Gözlü Köprü'ye Kurban Bayramı tatili nedeniyle binlerce kişi akın etti. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Dicle Vadisi Havzası'nda yer alan tarihi On Gözlü Köprü'yü görmeye gidenler köprünün iki yanında bulunan dinlenme mekanlarında kurulan kilim ve yastıkların üzerine oturarak Dicle Nehri'ni seyrederken, gelin ve damatlar ise ilk fotoğraflarını On Gözlü Köprü'de çektiriyor.
Diyarbakır'da, geçen 10 Ağustos'ta eski Mardin Yolu üzerinde bulunan ve kent merkezi ile Kırklar Dağı'nı birbirine bağlayan tarihi On Gözlü Köprü girişinde park edilen bombalı aracın, Çevik Kuvvet Polisi'ne ait servis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu aynı aileden 6 sivil öldü, 5'i polis 11 kişi de yaralandı. Bombalı saldırıdan sonra uzun süre birçok kişinin gitmeye korktuğu tarihi On Gözlü Köprü, Kurban Bayramı tatiliyle birlikte eski canlılığına kavuştu. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Dicle Vadisi'nden geçen Dicle Nehri üzerindeki tarihi On Gözlü köprü'ye Kurban Bayramı nedeniyle binlerce kişi akın etti. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren tarihi Diyarbakır Surları'nın tam karşısında, türkülere konu olan Kırklar Dağı'nın iltında yer alan tarihi köprüyü görmeye gidenler, köprü üzerinde bir gezinti yaptıktan sonra köprünün iki yanında bulunan cafelerde mola vererek dinleniyor. Çoluk çocuk ailelerden bazısı Tarihi köprünün ayakları dibinde kurulan yöresel sedirlerde dinlenirken, bazısı ise yere serilen kilim ve yastıklara kurularak Dicle nehri kenarında yemek yiyip çay içerek serinlemenin keyfini çıkarıyor. 
ON GÖZLÜ'DE EVLİLİĞE İLK ADIMIN FOTOĞRAFLARI
Tarihi On Gözlü Köprü, kentin bunaltıcı sıcaklarından kurtulmak ve tarihi ortamda gezinti yapmaya gelenlerin yanı sıra özellikle evliliğe ilk adımı atan çiftlerin düğün yapmadan önce hatıra fotoğrafı çekmek için gittikleri ilk mekanlardan biri. Binlerce kişi On Gözlü'nün altından geçen Dicle Nehri kıyısında dinlenirken, gelin-damatlar ise yakınlarıyla birlikte tarihi köprünün bir çok noktasında hatıra fotoğrafı çektiriyor. 
KÖPRÜNÜN ÜZERİ PANAYIR GİBİ
On Gözlü Köprü'yü Diyarbakır'ın yanı sıra Batman, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Elazığ gibi kentlerden de binlerce kişi görmeye geliyor. Köprünün üzerinde tur atanlar, davul-zurnaların çaldığı Kürtçe parçalar eşliğinde de halay çekip, türküler söylüyor.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren tarihi Diyarbakır Surları, Dicle Nehri, Hevsel Bahçeleri ile Kırklardağı manzaralı bol bol fotoğraf çektirenler, çatışmaların durması ve bölgeye barış ve huzur ortamının gelmesini dilediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!