Pazarcı kadınlara semt pazarı kimlik kartı

Güncelleme Tarihi:

Pazarcı kadınlara semt pazarı kimlik kartı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2020 14:01

Pazarcı kadınlara semt pazarı kimlik kartı

Haberin Devamı

Selim KAYA/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR merkez Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle semt pazarında çalışan kadınlara Kadın Semt Parazrı Kimlik Kartı dağıttı.
Beyoğlu, beraberinde Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat ile kadın semt pazarında çalışan kadınlara Kadın Semt Pazarı Kimlik Kartları dağıttı, karanfil ve çeşitli hediyeler takdim ettiler. Etkinlik karşısında duygulanan kadın semt pazarı esnafları Başkan ve vekillere teşekkür etti. Kadınların sorunlarını dinleyen milletvekili Mehmet Mehdi Eker, yapılan çalışmanın çok değerli olduğuna dikkat çekerek  AK Parti iktidarı tarafından kadınları iş hayatına kazandırmaya yönelik çabaların devam edeceğini dile getirdi.
Bağlar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kurum ve kuruluşlara örnek olabilecek bir projeyi daha hayata geçirdi. Bölgesinde kadın semt pazarları bulundurmasıyla dikkat çeken Bağlar Belediyesi, bu kez kadın semt pazarında çalışan kadınlar için kadın semt pazarcısı kimlik kartı hazırladı. Bağcılar mahallesinde bulunan kadın semt pazarında düzenlenen etkinliğe başkan Beyoğlu ve vekillerin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer, AK Parti İl kadın kolları başkanı Müzeyyen Kaya, AK Parti Bağlar ilçe kadın kolları başkanı Fatime Alakuş, Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) yöneticileri ile çok sayıda kadın katıldı.
KADINLAR ETKİNLİKTEN MEMNUN
Kadın semt pazarı çalışanlarını tek tek gezen ve sorunlarını dinleyen Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ve beraberindekiler kadınlara çalışma kimlik kartlarının yanı sıra karanfil ve belediyenin hazırladığı çeşitli hediyeleri takdim etti. Kadınların sorunlarını dinleyen Eker, yapılan çalışmanın çok değerli olduğuna dikkat çekerek AK Parti iktidarı tarafından kadınları iş hayatına kazandırmaya yönelik olarak çok önemli adımlar atıldığına dikkat çekerek bu yöndeki çabaların devam edeceğini dile getirdi. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kadınların çalışma hayatına kazandırılması ve desteklenmesi yönünde belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında Eker ve diğer katılımcılara bilgi verdi. Eker, değerli bulduğu bu çalışmalar nedeniyle Başkan Beyoğlu’nu tebrik etti.
Etkinliğe katılarak destek veren milletvekillerine ve diğer katılımcılara teşekkür eden Başkan Beyoğlu, Bağlar Belediyesi olarak hem kadın istihdamında hem de kadınların çalışma hayatını desteklemede çok önemli adımlar attıklarını kaydetti. Kadın zabıtaların varlığına dikkat çeken Beyoğlu, "Çok ciddi bir kadın çalışan oranımız var. Burada görev yapan kadın zabıtalarımız gibi bir çok birimimizde kadınlar aktif olarak görev yapıyor. Kadın semt pazarında çalışan kadınların koşullarını iyileştirmek ve desteklemek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu çalışmamıza katılarak destek olan ve her zaman bizden desteğini esirgemeyen sayın bakanımız Mehmet Mehdi Eker başta olmak üzere milletvekilllerimize ve diğer katılımcılara çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Başkanı Reyhan Aktar, yapılan çalışmanın ve hayata geçirilen projeden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti. Aktar, "Hakları olan kimlik kartları sayesinde artık Diyarbakır’daki kadınlarımız pazar tezgahlarını gelecek korkusu olmadan açabilecek. Bu hakkın mücadeleci kadınların günü olan 8 Mart’ta bu hakkın kazanılması bizleri ayrıca gururlandı. Bu mücadele başarının, Türkiye’nin her yerindeki kadınlarımıza destek olmak için hayata geçirilebilecek benzer modellere ilham vermesini diliyoruz. Süreci devraldığından bu yana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bağlar Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Beyoğlu ve AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!