Özgür-der Diyarbakır Şubesi’nden Mursi’nin İdam Edilmesi Kararına Tepki

Güncelleme Tarihi:

Özgür-der Diyarbakır Şubesi’nden Mursi’nin İdam Edilmesi Kararına Tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2015 15:54

DİYARBAKIR ÖZGÜR-DER ŞUBESİ ESKİ MISIR CUMHURBAŞKANI MUHAMMET MURSİ İÇİN İDAM KARARI VERİLMESİNE TEPKİLERİNİ DİLE GETİRMEK İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

Diyarbakır Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) Şubesi eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi için idam kararı verilmesine tepkilerini dile getirmek için basın açıklaması yaptı.
Diyarbakır Yenişehir ilçesi Ofis semti AZC Plaza önünde toplanan ve aralarında farklı sivil toplum örgüt başkanları da olan Özgür-Der üyeleri Muhammet Mursi hakkında verilen idam kararını protesto etti. ‘Darbeciler Mursi’yi yargılayamaz’ ve ‘Cuntanın idam kararları Müslüman kardeşlerimizi yıldıramaz’ pankartlarını açan grup, sık sık ‘İhvan’a selam, direnişe devam’, ’zalimler için yaşasın cehennem’ sloganları attı.
Toplanan kalabalık adına açıklamayı Özgür-Der Diyarbakır yöneticisi Abdulhekim Beyazyüz yaptı. Beyazyüz, toplanma amaçlarının adaletsizliğe imza atanları kınamak olduğunu söyledi. Beyazyüz, alınan mahkeme kararının son derece gülünç olduğunu, alınan kararla kararı veren kişilerin birilerinin kuklası olduklarını ve bu kararın arkasında çeşitli Avrupa devletlerinin bulunduğunu belirtti. Avrupa devletlerinin halkın kendi iradesine sahip çıkmasını istemediğini, bunun içinde farklı şekillerde iradesine sahip çıkan halka müdahale edildiğini dile getirerek, başkalarına kukla olan mahkemelerin kararlarını tanımadıklarını ve Mursi hakkında verilen idam kararının geri çekilerek kendisine tüm haklarının verilmesini talep ettiklerini ifade etti. Beyazyüz, “Yeryüzünde ismi görülmemiş bir adaletsizliğe imza atanları kınamak, onların bu insanlık dışı tutumlarını deşifre etmek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Doğrusu bu mahkemeye mahkeme demek mahkemelere hakarettir. Çünkü bu ancak tiyatrodan ibaret olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin İstiklal Mahkemeleri’ne denk gelen gülünç, iradeleri kendilerinden alınmış insanların akla insafa sığmayan ve kukla olduklarını net bir şekilde ortaya koyan bir duruma karşılık geliyor. Bunların arkasında Amerika’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin başta Avrupa birliği olmak üzere dünya küresel güçlerinin olduğunu biliyoruz. Halkın kendi özgür iradesi ile kendi kaderine sahip çıkma kararını her dakika müdahale edişlerinden biliyoruz. Fis’in Cezayir’de yüzde 90 oy oranıyla darbe yaptırışlarından biliyoruz. Yakın zamanda Mursi’nin yüzde 52 oy oranıyla bağımsız bir şekilde seçilmesinden biliyoruz. Biz biliyoruz ki bunlar halklarımızın özgürleşmesini ve kendi iradesine sahip çıkmasını istemiyorlar, kendileri onların yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömürsünler. Onları solcu sağcı diye, Türkiye’de olduğu gibi Alevi, Sünni diye ya da Sünni, Şii diye, Mısırlı, Sudanlı diye bölsünler ve kendi çıkarlarını kendi sömürülerini devam ettirsinler. Biz bu mahkemenin verdiği kararları hiçbir şekilde tanımadığımızı ilan ediyoruz. Biz serbest seçimlerde seçilen Muhammet Mursi’nin haklarının kendisine verilmesi ve bu zulümden vazgeçilmesini talep ediyoruz” dedi.
Toplanan kalabalık sık sık sloganlar atarak basın açıklamasına destek verdi. Açıklamaya Ak Parti Diyarbakır milletvekili adayı Alaattin Parlak da katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!