Dicle Elektrik Diyarbakır’da kış bakım çalışmaları yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dicle Elektrik Diyarbakır’da kış bakım çalışmaları yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 10:40

Dicle Elektrik Diyarbakır’da kış bakım çalışmaları yaptı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA)- DİCLE Elektrik, sorumluluk bölgesinde bulunan diğer iller gibi Diyarbakır’da da ‘Kış Bakım Planı’ çerçevesinde bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdi. İl genelinde bin 220 kilometre hat bakımı, 733 trafo ve 208 dağıtım merkezinin bakımı ve 832 trafoda yük dengelemesi yapıldı.

Dicle Elektrik, kış mevsiminde müşterilerine kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerjisi verebilmek için bakım onarım çalışması yapıldığını belirtti. Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) tüketici hizmet kalitesi yönetmeliklerine uygun biçimde hazırladıkları ‘Kış Bakım Planı’nı uyguladıklarını ifade eden Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Uğur Yaka, şöyle konuştu:

‘’Arıza önleyici bakım onarım faaliyetleri doğrultusunda, geçen yıl meydana gelen arızaların analizi yapılıyor. Hazırlanan bakım onarım programını, mevsimsel ihtiyaçlar ve ihtiyaç duyulan talep-güç gibi parametreleri göz önüne alarak uyguluyoruz. Bu faaliyetleri de önceden yapılan kesinti bildirimleriyle tüketicilerimize düzenli biçimde duyuruyoruz. Bu kapsamda kış öncesi il genelinde, 740 kilometre orta ve 480 kilometre alçak gerilim olmak üzere toplam bin 220 kilometre uzunluğundaki iletim hattında gerekli bakımlar yapıldı. Kış aylarında artacak talebi de göz önünde bulundurarak 733 trafo ve 208 dağıtım merkezinde gerekli bakım onarımlar çalışmalarını tamamladık. Ayrıca 832 trafoda yük dengelemesi yaptık. Yine kullanım ömrünü tamamlamış 65 adet panoyu yenileri ile değiştirdik.’’

“TERMAL KAMERALAR ETKİN BİÇİMDE KULLANILIYOR”

Bakım ve onarım çalışmalarında teknolojik imkanlardan da azami ölçüde yararlandıklarının altını çizen İl Müdürü Yaka, ‘’Şirketimiz bünyesinde bulunan termal kameralar bu kapsamda etkin biçimde kullanılıyor. Termal kameralar ile yaptığımız bakım onarım çalışmalarında, 203 noktada gerekli ölçümler yapıldı ve olası arızalar daha gerçekleşmeden belirlenerek, gerekli onarımların yapılması sağlandı’’ dedi.

“ARIZA SAYISINDA CİDDİ ORANDA DÜŞÜŞ KAYDEDİLDİ”

Kış öncesi özellikle il merkezinde yerel yönetimlerle de işbirliğine giderek enerji nakil hatları için sorun teşkil eden ya da aydınlatmayı engelleyen ağaçların budandığını da ifade eden İl Müdürü Yaka, yapılan arıza önleyici bakım ve onarım çalışmaları sayesinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre bu yıl arıza sayısı ve arıza sürelerinde ciddi oranda düşüş kaydedildiğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!