Diyarbakır'da Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 17:06

Diyarbakır'da Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılıyor

Haberin Devamı

Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,(DHA) - DİYARBAKIR'da terör eylemleri ve çatışmalar nedeniyle 2 yıl ertelenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 18-22 Nisan tarihleri arasında yeniden açılıyor.
Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle fuarın yapılacağı alanda incemelede bulanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, fuarın kentin tarımsal ve hayvancılık alanında önemli katkılar sağlaycağını söyledi. Fuar alanında yenileme çalışmalarının yapıldığını anlatan Vali Aksoy, şunları söyledi:
"Diyarbakır'da 18-22 Nisan tarihlerinde Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenecek. Fuar alanımızın yeniden düzenlenmesi konusunda Kalkınma Bakanlığı ile Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası'nın katkılarıyla 3.5 milyon liralık bir yatırımla daha iyi bir konuma getirildi. Bölgede fuarcılık anlamında daha güzel bir organizasyon yapmaya fırsat doğdu. Diyarbakır önemli bir tarım şehri. Tarımsal üretimlerin daha üst bir noktaya taşınması adına Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen önemli sulama projeleri var. Silvan Barajı başta olmak üzere bir çok alanda yatırımların devam ettiğini, yapılan barajlarda iletim hatları çalışmaları devam ediyor. Sulu tarıma geçildiğinde bölgedeki tarımsal üretimin daha iyi bir konuma gelecek ve ürün çeşitliliği artacaktır. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır tarımda daha fazla söz sahibi olacak ve tarım ekonomisinde daha iyi bir konuma kendisini taşıyacak. Bu fuar organizasyonu da bir anlamda Diyarbakır'ın tarım ve hayvancılık şehri olması noktasında önemli katkıları da beraberinde getirmiş olacak."
Fuar alanında incelemelerde bulunan Vali Aksoy'a eşlik eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar da, bu yıl düzenlenecek fuara büyük bir ilginin olduğunu belirterek, "Fuar alanımızın fiziki alt yapısını iyileştirdik. Tarım aletleri için 4 bin 200 metre karelik alanında bir sergi alanı oluşturduk. Şu anda fuara büyük bir ilgi var. Bir önceki dönemi kıyasladığımız zaman katılımda yüzde 20 büyüme yaşandı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!