Diyarbakır, Tunceli ve Şırnak'ta 'Biz büyük bir aileyiz' yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır, Tunceli ve Şırnakta Biz büyük bir aileyiz yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 15:25

Diyarbakır, Tunceli ve Şırnak'ta 'Biz büyük bir aileyiz' yürüyüşü

Haberin Devamı

Serhat Ozan YILDIRIM, Mehmet Selim YALÇIN/DİYARBAKIR-TUNCELİ-ŞIRNAK, (DHA)- AİLE Haftası etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüklerince 'Biz büyük bir aileyiz' sloganıyla Diyarbakır, Tunceli ve Şırnak'ta yürüyüş gerçekleştirildi.
Diyarbakır, Tunceli ve Şırnak'ın Silopi ilçesinde Aile Haftası etkinlikleri kapsamında 'Biz büyük bir aileyiz' sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Diyarbakır'da, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş Anıt Park'ta Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Yaklaşık 200 kişinin katılım sağladığı yürüyüşten sonra konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam, aile yapısının önemine dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Akçam, “Tarihin ilk dönemlerinden beri güçlü bir aile yapısına sahip olan milletimiz diğer milletlere örnek olmuş, aile değerlerine verdiği önemle gelişimini sürdürmüş ve yüzyıllar boyunca köklerindeki bu kültürel kimliğini ve zenginliğini muhafaza etmiştir" dedi.
Tunceli’de de, yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş, Atatürk Mahallesi 15 Temmuz Bulvarı’ndan başlayıp Valilik önünde sona erdi. Yürüyüşte, ailenin öneminin ifade edildiği pankartlar açılarak, neşeli müzikler çalındı. Yürüyüşe Vali Mehmet Ali Özkan, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, Ali ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ekber Yurt, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, memurlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki yürüyüşe de Kaymakam Can Kazım Kuruca, kurum müdürleri, aileler ve öğrenciler katıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlayarak Kaymakamlık önünde tamamlanan yürüyüşte öğrenciler ellerinde pankartlarla ‘biz güçlü aileyiz’, ‘biz büyük bir aileyiz’, ‘aile güçlü ise toplumda güçlüdür’ sloganları atarak yürüdü.(DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!