DİSKİ'de koronavirüs tedbirleri en üst seviyede

Güncelleme Tarihi:

DİSKİde koronavirüs tedbirleri en üst seviyede
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2020 14:08

DİSKİ'de koronavirüs tedbirleri en üst seviyede

Haberin Devamı

Mehmet Mucahit CEYLAN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ve salgın hastalıklar ile mücadele kapsamında tedbirlerini artırdı. DİSKİ, sularının kesilmesine müsait 28 bin abone olmasına rağmen kesme işlemlerini durdurdu.
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), koronavirüs pandemisi nedeniyle hijyenin ön planda tutulduğu bu günlerde, vatandaşları mağdur etmemek adına 12 Mart tarihi itibariyle abonelerin suyunu kesmeyeceklerini açıkladı. İlgili genelge yayınlanmadan önce DİSKİ tarafından 12 Mart 2020 tarihi itibariyle sularının kesilmesine müsait 28 bin abone olmasına rağmen işlemler durduruldu.
DİSKİ Genel Müdürlüğü, Covid -19 tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile başta Kaymakamlıklar, belediyeler, muhtarlıklar ve site yönetimlerine, her kurum özelinde yazılı olarak bilgilendirmeler yapılmaya devam ediyor. Bilgilendirme kapsamında vatandaşların kesintisiz içme suyuna ulaşmaları noktasında almaları gereken tedbirler iletiliyor.
Öte yandan DİSKİ’nin web sitesi ve sosyal medya araçlarında, ‘İçme Suyu Gerçekleri’ başlığı altında düzenli olarak içme suyunun durumuyla ilgili bilgiler verilerek hem genel hem de Covid-19 özelinde ne tür önlemlerin alınacağı yazılı ve görsel olarak paylaşılmaya devam ediliyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!