Bağlar'ın sorunları masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Bağların sorunları masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2020 12:31

Bağlar'ın sorunları masaya yatırıldı

Haberin Devamı

Mehmet Mucahit CEYLAN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesinde kentleşmeye ve sosyal hayata yönelik yaşanan sorunlar ve yapılması gereken çalışmaların ele alındığı geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden Vali Münir Karaloğlu, ilçede 400 bin vatandaşın yaşadığını ve yaşayanların yüzde 60'ının 25 yaş altı gençlerden oluştuğunu belirterek böyle büyük bir genç nüfusun olduğu ilçede sosyal belediyeciliği ön plana çıkartmak gerektiğini söyledi.
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında, Bağlar ilçesinde kentleşmeye ve sosyal hayata yönelik yaşanan sorunlar ve yapılması gereken çalışmaların ele alındığı geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Bağlar Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Karaloğlu’nun yanı sıra; Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Alper Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Vedat Güngör, kamu kurumları Bölge, İl ve İlçe Müdürleri ile Büyükşehir Belediyesinden Daire Başkanları ve Bağlar Belediyesinde görevli Şube Müdürleri katıldı.
Vali Karaloğlu’nun yaptığı açılış konuşması ile başlayan toplantıda sırasıyla Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan Bağlar ilçesini tüm yönleriyle anlatan birer sunum gerçekleştirdi.
'SOSYAL BELEDİYECİLİK VE EĞİTİMDE ETKİN OLMALIYIZ'
İlçenin sorunlarıyla birlikte yapılan ve devam eden çalışmalar ile yapılması planlanan projelerin de görüşüldüğü toplantının sonunda Vali Karaloğlu değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirmelerinde özellikle sosyal belediyecilik ve eğitime vurgu yapan Vali Karaloğlu, 400 bine yakın nüfusuyla Diyarbakır’ın en büyük iki ilçesinden biri olan Bağlar’da bulunan 5 mahallede yaklaşık 200 bin vatandaşın yaşadığını ve yaşayanların yüzde 60'ının 25 yaş altı gençlerden oluştuğunu belirterek böyle büyük bir genç nüfusun olduğu ilçede sosyal belediyeciliği ön plana çıkartmak gerektiğinin altını çizdi.
Sosyal belediyecilik yanında eğitimin öneminin üzerinde duran Vali Karaloğlu, eğitimin en önemli enstrüman olduğunu dile getirerek “Diyarbakır'da genç bir nüfusa sahip ve bu genç nüfusu iyi yetiştirebilirsek sadece Diyarbakır'a değil tüm Türkiye’ye çok büyük hizmet etmiş oluruz. Onun için sosyal belediyecilik ve eğitim noktasında daha etkin olmalıyız.” dedi.
'KALBE DOKUNMAMIZ LAZIM'
Konuşmasının devamında tüm kurumların Bağlar'da sosyal alanlara daha fazla odaklanması gerektiğine değinen Vali Karaloğlu, sunulan hizmetlerin yalnızca park, cadde gibi görünen hizmetlerle değil insanın kalbine de dokunulduğunda daha fazla anlam taşıdığını ifade ederek “Öncelikle insana dokunmamız lazım. Bağlar'daki sorunlar daha çok sosyal sorunlardır. Sosyal sorunlar çözülmeden, fiziki sorunları çözmek bir işe yaramaz. Bu nedenle, hem belediyecilik hem de kamu hizmeti olarak sosyal işlere daha fazla önem verilmeli. El birliği ile emekle, ihlasla ve samimiyetle çalıştığımızda göreceksiniz ki daha iyi olacak. Hem şehrimiz hem ülkemiz daha iyi olacak" diyerek sözlerini tamamladı.
'UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞACAK BAĞLAR'A HİZMET EDECEĞİZ'
Belediyenin çalışmaları hakkında bilgilendirme konuşması yapan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise 17 aylık dönemde Bağlar’a ciddi hizmetler kazandırdıklarının altını çizerek Vali Karaloğlu’nun öncülüğünde önümüzdeki 3 yıllık sürede Diyarbakır ve Bağlar’da önemli bir değişim yaşanacağına inandıklarını kaydetti. Beyoğlu, "Bağlar’ımız için yararlı sonuçlar meydana getireceğine inandığımız böylesine anlamlı bir toplantı yapılmasını memnuniyetle karşıladık. Valimizin öncülüğünde inşallah kentimiz ve ilçemiz hak ettiği değişimi yaşayacaktır. Belediyemize olan güven ve desteği çalışma azmimizi ve üzerimizdeki sorumluluk bilincini daha da artırmıştır. Verdiği desteklerden ötürü kendilerine şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.  Valimizle birlikte, uyum içerisinde çalışarak bunu sağlayacağız" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!