Bağlar'daki parklar 1 Haziran'a hazır

Güncelleme Tarihi:

Bağlardaki parklar 1 Hazirana hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2020 15:14

Bağlar'daki parklar 1 Haziran'a hazır

Haberin Devamı

DİYARBAKIR,(DHA)- Bağlar Belediyesi, Covid-19 salgını ile mücadelede konuşulan normalleşme adımları kapsamında 1 Haziran'dan itibaren yeniden vatandaşların hizmetine açılacak parkları dezenfekte ederek hazır hale getirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatı ile yaklaşık 500 bin metrekarelik alanı oluşturan büyük ve küçük ölçekli 63 park, tedbirlere uygun olarak günün belli saatlerinde açık olacak.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında uzun süredir kapalı olan park ve bahçeler açıklanan normalleşme adımları doğrultusunda 1 Haziran'da yeniden kapılarını açacak. Diyarbakır'ın 400 bin nüfuslu Bağlar ilçe Belediyesi, kendisine ait 500 bin metrekarelik alanı kapsayan 63 parkı dezenfekte ederek temiz hale getirdi. Vatandaşlar, İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili genelgesine göre, sosyal mesafeye uygun ve maske kullanma zorunluluğunun yanı sıra, spor faaliyetlerini toplu olarak değil bireysel yapabilecek.

'KURALLARA MUTLAKA UYALIM'

Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Tutşi, vatandaşlardan kurallara mutlaka uymalarını isteyerek, "Park ve açık alanların hizmet vermeye başlaması salgın tehlikesinin sona erdiği anlamına gelmiyor. Tam tersine çok daha dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Kontrollü bir hayat tarzı ile hareket etmek zorundayız. Bu yüzden park ve dinlenme alanlarımızı hazır hale getirdik. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatı ile dezenfekte ve temizlik başta olmak üzere tüm önlemleri aldık" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!