Bağlar'da 20 yıldır metruk haldeki bina yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Bağlarda 20 yıldır metruk haldeki bina yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2020 16:02

Bağlar'da 20 yıldır metruk haldeki bina yıkıldı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediyesi'nce 20 yıldır metruk haldeki bina mahalle sakinlerinin talebi üzerine yıkıldı.
Bağlar ilçesindeki Muradiye Mahallesi'nde bulunan 20 yıldır sahipleri tarafından terk edilen ve zamanla metruk haline dönüşerek madde bağımlıları tarafından kullanılan binanın yıkımı için mahalle sakinleri Bağlar Belediyesi'ne başvurarak yıkılmasını talep etti. Belediye tarafından yıkım çalışmasını başlatılmasının ardından mahalle sakinleri Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na teşekkürlerini iletti.
Yıkım çalışmasına ilişkin açıklamada bulunan Bağlar Belediye Başkanı AK Parti'li Hüseyin Beyoğlu, şunları söyledi:
"Bu bina için yoğun şikayet vardı. Vatandaşlar imza topladı ve bize iletti. Biz de güvenlik güçlerinin talebi ve desteğiyle yıkımı gerçekleştirdik. Bağlar halkı bunları hak etmiyor. Sağlıklı koşullarda yaşamak benim vatandaşımın en doğal hakkı. Bu yüzden gelin el ele vererek bu çirkin görüntüleri tarihe karıştırıp yaşanılabilir bir şehir meydana getirelim. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Devletimiz de proje ile ilgili çalışmaları yaptı ve yapmaya devam ediyor. Halkımızın desteğiyle inşallah bunu başaracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!