Teknik Yapı, Evora Denizli ile Anadolu'ya açıldı

Güncelleme Tarihi:

Teknik Yapı, Evora Denizli ile Anadoluya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 11:39

Teknik Yapı, Evora Denizli ile Anadolu'ya açıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde Emlak Konut GYO güvencesiyle Teknik Yapı tarafından Selçukbey Mahallesi'nde yapılacak Evora Denizli projesi ile Anadolu illerine açılmak hedefleniyor.

Teknik Yapı tarafından Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde hayata geçirilen Evora Denizli'nin lansmanı projenin satış ofisinde yapıldı. Toplantıya Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve davetliler katıldı. Toplantıda sinevizyon eşliğinde projenin tanıtımı yapıldıktan sonra konuşan Nazmi Durbakayım, Emlak Konut ile daha önce Ataşehir ve Tuzla'da başarılı projelere imza attıklarını, İstanbul ve Ankara'dan sonra Anadolu'ya açılım hamlesinin ilk temelini Denizli'de attıklarını söyledi. Son 10 yılda inşa ettikleri konutların satış dağılımında İstanbul ve Ankara'dan sonra Denizli'nin üçüncü sırada yer aldığı için Evora Denizli'ye inşa edeceklerini belirten Durbakayım, "Denizli çalışkan bir nüfusa sahip. Bu şehirdeki çalışan oranı Türkiye ortalamasının üzerinde burada kaliteli konut alma potansiyeli bulunuyor. Yaptığımız projelerden konut alanların yüzde 50'si kazançlı çıktı. Bunu Denizli'de de devam ettirmek için bu şehre özel rekabetçi ve uygun fiyat politikası uygulayacağız. Denizli'de yaşayan insanların yaşam tarzına uygun olarak geliştirdiğimiz projedeki mimari ve satış sonrası hizmet kalitesine güveniyoruz" dedi. Durbakayım, Evora Denizli projesinde ön talep başvurusunun bine yaklaştığını belirterek, "Emlak Konut güvencesiyle projenin yapılması sayesinde ciddi bir talep patlaması yaşanacağını düşünüyoruz. Metrekare fiyatları ortalama 2 bin 700 lira civarında olacak. Yüzde 12'lik lansman indirimi uygulandığında fiyatlar neredeyse maliyetine inecek" dedi.

"KALİTELİ KONUTU ANADOLU'YA YAYMAK İSTİYORUZ"

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise, İstanbul'da konutta yakalanan kaliteyi tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini belirterek, konut fiyat artışının en yüksek görüldüğü illerin başında İstanbul'un geldiğini, bununla beraber Ankara ve İzmir'de yaşanan yükselişleri Anadolu illerine açılarak dengelemek istediklerini söyledi. Kurum, projedeki konutların lüks olmasına rağmen fiyatlarının avantajlı ve düşük olduğunu savunarak, "İstanbul'da ortanın altı veya alt gelir grubu için üretilen dairelerle aynı fiyata satılacak. Denizli'de alt gelir grubu fiyatıyla şehrin en önemli lokasyonu diyebileceğimiz yerde proje üretiyoruz. Alt gelir grubuna kaliteli ve lüks konut üretmenin startını Denizli'den veriyoruz. Yoğunluk planlaması yapıldı. Yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, okul hepsi mevcut. Karma bir proje diyebiliriz. Proje bugünden itibaren 36 ay içerisinde bitirilip teslim edilecek" dedi.

Evora Denizli projesinde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi 1500 dairenin yanı sıra özel eğitim kurumu, bir devlet okulu, temel ve sosyal ihtiyaçların karşılanacağı ticari alanlar, süs havuzları, yüzme havuzları yeşil alanlar geniş şekilde yer alacak. Evora Denizli projesindeki binalar, aydınlatmada güneş enerjisinden faydalanan, yağmur suyunu biriktiren, pis suyu geri dönüştüren, çöplerini ayrıştıran sistemlerle donatılacak.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!