Restore edilen tarihi cami turist ağırlamaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Restore edilen tarihi cami turist ağırlamaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2022 09:38

Restore edilen tarihi cami turist ağırlamaya başladı

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, 1884 yılında Halil Ağa tarafından kesme ve moloz taştan yaptırılan tarihi Belenardıç Camii, restore edilerek turizme kazandırıldı. İçinde kök boyası kullanılarak yapılmış bitki resimleriyle dikkati çeken camiyi bir grup yerli ve yabancı turist gezerek inceledi.

Pamukkale ilçesinin kırsal Belenardıç Mahallesi'nin merkezinde bulunan tarihi Belenardıç Camisi'nde Pamukkale Belediyesi tarafından iki yıl önce restorasyon çalışması başlatıldı. Cami girişindeki kitabede 1884 yılında yapıldığı, içindeki süslemelerin de 2 yılda tamamlandığı belirtilen ve görselleriyle dikkati çeken cami, restorasyon çalışmalarının bitmesiyle turizme açıldı. Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı turistler, camideki süslemelerin fotoğraflarını çekti. Kafileye Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi de eşlik etti.
Belenardıç Mahalle Muhtarı Mehmet Erzen, caminin restorasyonu sonrasında ziyaretçilerin gelmeye başladığını söyleyerek, "Camimiz restore edildikten sonra turlar ziyarete gelmeye başladı. Tarihi Belenardıç Camii 1884 yılında Halil Ağa isimli bir vatandaş tarafından yapılmış. Tavan kısmının işçiliği, ahşap kısımları ve işlemeleri çok güzel. İçerisinde cennet, cehennem tasvirleri, halifelerin isimleri gibi işlemeler var. Camimiz artık turistleri ağırlamaya başladı" dedi.
(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!