Restorasyonu tamamlanan 137 yıllık cami ibadete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Restorasyonu tamamlanan 137 yıllık cami ibadete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2021 10:49

Restorasyonu tamamlanan 137 yıllık cami ibadete açıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan 137 yıllık tarihi Belenardıç Camii, yeniden ibadete açıldı.

Pamukkale Belediyesi geçen yıl Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan alınan iznin ardından Belenardıç Mahallesi'ndeki tarihi camide restorasyon çalışması başlattı. Osmanlı döneminde 1884 yılında kesme ve moloz taştan inşa ettirilen, duvarlarındaki renkli süslemelerle dikkat çeken Belenardıç Camisi'nin yıkılan duvarlarında ve ahşap bölümlerinde onarım yapıldı. Bir yıllık hummalı çalışmanın ardından düzenlenen törenle 137 yıllık cami ibadete açıldı. Açılış törenine AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ve vatandaşlar katıldı.

"RESTORASYON MALİYETİ 1 MİLYON 500 BİN TL"

Törende konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ecdatlarının mirasına sahip çıktıklarını belirterek, "Bu tarihi camiye girince kendimizi atalarımızın bir başka mirası olan Ayasofya Cami'nde gibi hissediyoruz. 1884 yılında yapılan ve türünün nadir örneklerinden olan camimizin protokolünü Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda imzalamıştık, bir yıl sonra ise hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 1 milyon 500 bin TL'ye mal olan restorasyon çalışmasıyla ecdadımızın bizlere miras olarak bıraktığı bu tarihi camiyi gelecek nesillere aktarmış oluyoruz" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!