PAÜ Botanik Bahçesi ziyarete açıldı

Güncelleme Tarihi:

PAÜ Botanik Bahçesi ziyarete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2020 12:45

PAÜ Botanik Bahçesi ziyarete açıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde kurulan, toplam 10 bin 600 metrekarelik alanda yaklaşık 700 bitki türüne ev sahipliği yapacak ve farklı iklim koşullarında yetişen endemik bitki türlerinin sergileneceği botanik bahçesi ziyarete açıldı.

PAÜ tarafından 2019'da projelendirilen ve yapımına başlanan Botanik Bahçesi'nde çalışmalar tamamlandı. 10 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan botanik bahçesi düzenlenen törenle ziyarete açıldı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindekiler açılışın ardından PAÜ Botanik Bahçesi'ni gezdi, burada yetiştirilen bitki türleri hakkında PAÜ Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz'den bilgi aldı.

Ülkenin her alanda gelişmesinin teknoloji ve sanayinin yanında tarıma da gereken önemin verilmesi ile sağlanabileceğine dikkati çeken Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ana vatanları farklı coğrafyalar olan bitki ve ağaçların bu botanik bahçede sergileneceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Bağ, yapımına 2019 yılının Kasım ayında başladığımız PAÜ Botanik Bahçesi projemiz, Pamukkale Üniversitesi yönetimi olarak üniversitemize kazandırmayı hedeflediğimiz önemli projelerden biriydi. Bugün bunu nihayete erdirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Pamukkale Üniversitesi ailesinin yanında, dışarıdan gelecek ziyaretçilerimize de açık olacak PAÜ Botanik Bahçesi, hem endemik bitki ve ağaç türlerinin ziyaretçilere tanıtımı açısından hem de yürüyüş yolları, oturma alanları ve çocuk oyun alanı ile ziyaretçilerine doğayla iç içe bir sosyal yeşil alan olacak. Her zaman doğaya saygılı ve duyarlı, yeşili koruyan bir üniversite olan Pamukkale Üniversitesi, bilimin diğer alanlarında olduğu gibi tarım alanında ve botanik alanındaki bilimsel çalışmalarına devam edecek" dedi.

700 BİTKİ TÜRÜ SERGİLENECEK

PAÜ Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz, ziyarete açılan bahçenin botanik biliminin gelişimi için önemli bir merkez olacağını vurgulayıp, "Toplam 10 bin 600 metrekarelik alanda, yaklaşık 700 bitki türünün sergileneceği bahçemizde, ülkemize özgü, nadir ve endemik türler yer alacak. Ayrıca, bahçemizde akçaağaç koleksiyonu, asırlık anıt zeytin ağaçları, Türkiye meşeleri bahçesi, palmiye adası, kaktüs-sukulent bitkiler bahçesi, kaya bitkileri bahçesi ve meyve ağaçları koleksiyonu ile tropik, subtropik ve alpinik gibi farklı iklim koşullarında yetişen çeşitli nadir bitki türlerini barındıran 140 metrekarelik bir sera bulunuyor. Bununla birlikte PAÜ Botanik Bahçesi'nde çocuklar için oyun alanı, oturma alanları, yürüyüş yolları ve 40 kişilik amfitiyatro yer almaktadır. Bizler burada hem bu bitki ve ağaç türlerini sergileyeceğiz hem de bu türlerin korunması adına bilimsel çalışmalar gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!