Pamukkale Güney kapısı yolu yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Pamukkale Güney kapısı yolu yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2020 15:29

Pamukkale Güney kapısı yolu yenilendi

Haberin Devamı

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Denizli'deki Pamukkale'ye ulaşımı sağlayan 2 kilometrelik Güney Kapısı yolu, Pamukkale Belediyesi tarafından 28 yıl sonra yeniden yapıldı.
Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin kullandığı ve 1992 yılında açılan Güney Kapısı yolu  Pamukkale Belediyesi tarafından yenilendi. SİT alanı olduğu için yamalarla düzeltilip kullanılan karayolunu Pamukkale Belediyesi yeniden yapmak için Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na başvurdu. 1'nci Derece Arkeolojik Sit Alanı ve 1. Derece Doğal Sit Alanı olan bu bölge için resmi izinleri alan Pamukkale Belediyesi, çalışmalara başladı. Eski yol tamamen kazınırken, kumlama ve sıcak asfalt kaplaması yapılarak yol yenilendi. Bir bölümü aynı zamanda Kurtluca, Yeniköy ve Uzunpınar mahallelerine de ulaşım sağlayan 2 kilometre uzunluğunda 9 metre genişliğindeki yolda çalışmalar bir haftada tamamlandı.  
Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, yılda 2.5 milyon turistin geçtiği yolun ilçeye yakışır hale getirildiğini belirterek, "Bu soruna kalıcı çözüm için kolları sıvadık. Bölge SİT alanında olduğundan bir çok yerden izin alınarak çalışma başlatıldı. Bu konuda gerekli izinlerin alınmasını sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a çok teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz hemen çalışmalara başlayarak kısa sürede yolu yeni haline getirip hizmete sundu" dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!