Koronavirüs süreci sosyal yaşamı değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüs süreci sosyal yaşamı değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2020 13:35

Koronavirüs süreci sosyal yaşamı değiştiriyor

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Güzel, koronavirüs süreci ile toplum olarak sosyal yaşamda değişimler yaşanacağını belirterek, "Süreç normale döndüğünde edindiğimiz bu yeni alışkanlıkların eskiye dönmesi kolay olmayacaktır. Hijyen ve sağlığa daha önem veren bir toplum haline geleceğiz. Buluşmalarımız da fiziki ortamlardan daha çok sanal ortamlarda olacak" dedi.

PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Güzel, koronavirüs salgını nedeniyle iş, eğitim ve sosyal hayat başta olmak üzere toplumsal olarak bazı değişimler yaşanacağına dikkat çekti. Prof. Dr. Güzel, uygulanan kısıtlamaların halk sağlığını korumak adına önemli olduğunu hatırlatarak bunu gerçekleştirmenin çok da kolay olmadığını ifade etti. Uygulamaya başlanan tedbirlerin el hijyeni ve sosyal mesafeye dikkat etmenin yanı sıra maske takmak gibi davranışlarda kalıcı değişikliklere neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Güzel, "Özellikle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları çok önemli getiriler sağlıyor. Toplumun, bu salgını önlemeye yönelik başlatılan sürece sahip çıktığını görmek memnuniyet verici" diye konuştu. Salgın süreci ile toplum olarak sosyal yaşamda yaşanan değişimlere de değinen Güzel, şu an alınan tedbirlerin bir risk yönetimi olduğunu ve bu süreçte alınan kararların sürecin gidişatına göre değişiklikler gösterebileceğini belirtti. Prof. Dr. Güzel şunları söyledi:

"Artık daha sık elimizi yıkıyoruz, aramıza fiziksel mesafeler koyuyoruz, alışverişlerimizde önceliklerimizi belirliyoruz ve enformasyon toplumunun nimetlerini gerçekten yaşıyoruz. Medya ve internet olanakları eğer olmasaydı alınan tedbirlerin toplum tarafından sahiplenilebileceğini düşünemezdik. Geldiğimiz şu süreçte internet üzerinden toplantılarımızı yapıyoruz, işlerimizi e-postalarımız ile yönetiyoruz. Süreç normale döndüğünde edindiğimiz bu yeni alışkanlıkların eskiye dönmesi kolay olmayacaktır. Hijyen ve sağlığa daha önem veren bir toplum haline geleceğiz. Buluşmalarımız da fiziki ortamlardan daha çok sanal ortamlarda olacak."

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!