Ege'nin Kırkpınar'ında başpehlivan Süleyman Aykırı

Güncelleme Tarihi:

Egenin Kırkpınarında başpehlivan Süleyman Aykırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2017 14:00

Ege'nin Kırkpınar'ında başpehlivan Süleyman Aykırı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Beyağaç İlçesi'nde, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni üç kez kazanarak altın kemerin sahibi olan Denizlili pehlivan Hüseyin Çokal adına düzenlenen güreşlerde başpehlivanlığı Süleyman Aykırı kazandı.

Beyağaç'ta bu yıl 8. kez düzenlenen Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri, Hüseyin Çokal Er Meydanı'nda yapıldı. Yağlı güreşleri Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Partili Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve çevre ilçelerin belediye başkanları ile kaymakamlar da izledi. Ege'nin Kırkpınarı olarak nitelendirilen ve 13 kategoride 300 güreşçinin er meydanına çıktığı güreşleri, 5 binden fazla kişi izledi. 2016 yılının güreş ağası olan Sezer Tomay, 140 bin lira ile bu yıl da ağalık unvanını aldı.

BAŞPEHLİVAN AYKIRI

8. Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri'nde finalde, Süleyman Aykırı ile Ali Yanıltma karşı karşıya geldi. Aykırı, kıyasıya mücadeninin sonunda rakibini yenerek güreşlerin başpehlivanı oldu. Güreşlerin sona ermesinin ardından Denizli Valisi Hasan Karahan, dereceye girenlere madalyalarını verdi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!