Denizli'ye bal ormanı ve aromatik bitki bahçesi kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Denizliye bal ormanı ve aromatik bitki bahçesi kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2020 12:17

Denizli'ye bal ormanı ve aromatik bitki bahçesi kurulacak

Haberin Devamı

DENİZLİ'de arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretiminin kalitesinin artırılması amacıyla 861 bin 700 metrekarelik bal ormanı ve 46 farklı bitki türünün bulunacağı tıbbi aromatik bitki bahçesi kurulacağı bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde Tavas ilçesi Yahşiler Mahallesi'nde kurulması planlanan Bal Ormanı Tesis, Bakım ve İşletilmesi Protokolü imzalandı. Kentte arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretiminin kalitesinin artırılması amacıyla imzalanan protokolle Yahşiler Mahallesi'nde 861 bin 700 metrekare alanda bal ormanı kurulacağı belirtildi. Proje kapsamında ayrıca lavanta, yalancı akasya, adaçayı, biberiye, kekik, kuşburnu gibi yaklaşık 46 çeşit bitki türüyle yüz binlerce fidanın yer alacağı aromatik bitki bahçesi oluşturulacağı kaydedildi. Kırsal kalkınmaya verdiği destekle örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesinin arıcılara tahsis edeceği bal ormanı ile kent ekonomisine büyük bir destek daha sağlanacağı belirtildi.

ÖRNEK TEŞKİL EDECEK PROJE

Arıcılar Birliği Başkanı Çomak, ormanların Türkiye'de en kaliteli ve organik bal üretilen alanlar olduğuna dikkati çekip, "Yeni bal ormanı alanımız 46 farklı bitki türünü içermektedir. Bu bitkilerin tamamı, arıların faydalandığı, insan sağlığına son derece yararlı etkileri bulunan türlerdir. İnşallah arıcılarımız bu sahadan istifade ederek ülkemize, ilimize kaliteli ve değeri yüksek olan bal üretiminin yaratılmasına vesile olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Orman Bölge Müdürü Çetinkaya ise, arıcılığı önemsediklerini işaret ederek, "Proje çok detaylı, kapsamlı ve örnek teşkil edecek şekilde planlandı. 46 adet bitki türü ile burası aynı zamanda tıbbi aromatik bitki bahçesi niteliği taşıyacak. Birçok fonksiyonu olduğu gibi buradan bir hasat da elde edilecek, yöre halkının da ekonomik fonksiyonu olacak. Her yıl bakımını yapacağız. Projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

'DENİZLİ'YE ELBİRLİĞİ İLE GÜZEL BİR BAL ORMANI KAZANDIRACAĞIZ'

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehrin zengin orman alanlarına sahip olduğunu, bu alanların farklı kullanılması ve ekonomiye katkı sağlaması anlamında bal ormanı yapmak için girişimlere başladıklarını söyledi. İş birliği ile kente önemli bir gelir kaynağı kazandıracaklarını belirterek, "Bal ormanı projemiz, arıların yaşamlarının devam etmesi, insanlarımızın yaşamının kolaylaşması, tozlaşma ve üretimin artırılması bakımından çok çok anlamlı. Büyükşehir Belediyesi olarak buna vesile olmaya çalıştık. Orman Bölge Müdürlüğümüze, Arıcılar Birliğimize yoğun gayret ve destekleri için teşekkür ediyorum. Her zaman işbirliği içerisindeyiz, şehrimize, ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah Denizli'ye elbirliği ile güzel bir bal ormanı kazandıracağız. Orada yapılacak üretim inşallah insanlarımıza şifa olur, doğaya büyük katkılar sağlanır" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!