Denizli'de şehitlikte koronavirüs mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Denizlide şehitlikte koronavirüs mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2020 11:51

Denizli'de şehitlikte koronavirüs mesaisi

Haberin Devamı

DENİZLİ'de koronavirüsün yayılmasının önüne geçmek için alınan önlemler sürerken, Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü çerçevesinde, Denizli Asri Mezarlığı'ndaki asker ve polis şehitliğinde dezenfektasyon çalışması yapıldı. Mezarlıktaki bekleme salonu, idari bölüm, abdesthaneler ve dinlenme alanlarında da ilaçlama yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi koronavirüse karşı aldığı tedbirlerini düzenli bir şekilde sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'ne bağlı ekipler bu kapsamda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'inci yıldönümü öncesi, vatandaşların yakınlarının mezarını ziyaret edeceğini de öngörerek Asri Mezarlık'ta bulunan askeri ve polis şehitliğinde dezenfeksiyon çalışması yaptı. Dezenfeksiyon çalışmalarında Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlı biyosidal ürünler kullanılırken, ekipler ayrıca Asri Mezarlık'ta bulunan bekleme salonu, idari bölüm, abdesthaneler ve dinlenme alanlarında da ilaçlama yaptı.

Özel kıyafetli ekipler, vatandaşların huzuru ve güvenliği için gece gündüz görev yapan itfaiye birimlerine de dezenfeksiyon çalışması uyguladı. Ekipler bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Kayalık İtfaiye İstasyonu'nda, itfaiye teşkilatının kullandığı alanların yanı sıra araç ve gereçlere de ilaçlama gerçekleştirdi. Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nde de çalışmalarını sürdüren ekipler, merkeze bağlı hizmet veren hasta nakil ambulansları ile hizmet araçlarını da virüs tehdidine karşı dezenfekte etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, gerekli tedbirleri aldıklarını, personellerin il genelinde belirlenen alanlarda gece gündüz dezenfeksiyon çalışması yaptığını ifade etti. Mesai mefhumu gözetmeksizin emek veren tüm çalışanlara teşekkür eden Başkan Zolan, "Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı ve hizmet aldığı birimlerimizde de temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Bu aşamada vatandaşlarımız başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm kurumlarımızın tavsiyelerini, panik yapmadan harfiyen yerini getirsin. Tüm kurumlarımızla birlikte vatandaşlarımızın sağlığı için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!