Denizli'de 786 kursiyerin el emeği eserleri görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Denizlide 786 kursiyerin el emeği eserleri görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2021 17:24

Denizli'de 786 kursiyerin el emeği eserleri görücüye çıktı

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesinin açtığı ücretsiz kurslarda eğitim gören 786 kursiyerin el emeği göz nuru 2 bin 637 eserinin beğeniye sunulduğu sergi törenle açıldı. Geleneksel Türk el sanatlarının geçmişten geleceğe yolculuğunun anlatıldığı serginin 18 Haziran'a kadar açık kalacağını belirten Başkan Zolan, tüm hemşehrilerini sergiyi gezmeye davet etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin verdiği ücretsiz kurslarda eğitim gören 786 kursiyerin el emeği göz nuru 2 bin 637 eserinin yer aldığı 4. Karma Sergi, 'Geçmişin Altın İzleri Geleneksel Türk El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu' adıyla beğeniye sunuldu. Türk el sanatlarının geçmişten geleceğe yolculuğunun anlatıldığı Geçmişin Altın İzleri adlı sergi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde açıldı. Törene AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, İlçe belediye başkanları, meclis üyeleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, rengarenk binlerce eserin sergilendiği programla birlikte Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nin cıvıl cıvıl olduğunu belirtip, "Kentimizin 7 farklı noktasında el sanatları ve becerileri kurs merkezi olarak hizmet veriyoruz. Pandemi koşulları çerçevesinde kursiyer sayımızı kısıtlı tutmak zorunda kaldık ve bu sene 800'e yakın kursiyerimiz oldu. İnşallah hep birlikte öğrenmeye, yeni eserler üretmeye, sanatla, kültürle el becerileriyle, kendi öz kültürümüzü unutturmamak üzere, geleceğe taşıma anlamında çalışma yapmaya devam edeceğiz. Böyle güzel bir ortamı ve eserlerinizi ortaya çıkaran kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Zolan, 18 Haziran'a dek açık olacak sergiye tüm Denizlilileri davet etti.

Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise, eserleri çok beğendiğini belirtip, serginin oluşmasında büyük pay sahibi olan Başkan Osman Zolan'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tarihi Nuzhet Sürücü Evi, Atalar Evleri, Yenişehir Seramik Atölyesi, Yenişehir El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Gerzele El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi ile Bağbaşı El Becerileri ve Kurs Merkezi olmak üzere toplam kentin 7 farklı noktasındaki kurs merkezlerine katılan 786 kursiyerin 2 bin 637 el emeği göz nuru eserinin yer aldığı sergi açıldı. Başkan Zolan ve beraberindekiler sergiyi gezerek katılımcılardan bilgi aldı.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!