Denizli OSB kente ikinci üniversite kurma çalışmalarını sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Denizli OSB kente ikinci üniversite kurma çalışmalarını sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 11:55

Denizli OSB kente ikinci üniversite kurma çalışmalarını sürdürüyor

Haberin Devamı

DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ'ye kazandırmayı planladıkları teknik üniversite için çalışmalarını sürdüren ve bir dizi temaslarda bulunarak görüşmeler yapan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, Almanya'da Berlin Teknik Üniversitesi yetkilileri ile görüşerek, kampüste incelemelerde bulundu.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz başkanlığındaki heyet, kente kazandırılması planlanan teknik üniversite çalışmaları için Almanya'ya gitti. Denizli'de ikinci bir üniversite kurmak için çalışma yapan OSB yönetimi, teknik üniversite için önemli isimlerle görüşmeler yaptı, bilgiler aldı. Son olarak Almanya'nın Berlin kentinde Berlin Teknik Üniversitesi'nde incelemelerde bulunarak, üniversite yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Önce Prof. Dr. Frank Behrendi'den görüşerek olumlu bir destek sözü alan heyet daha sonra ise Berlin Teknik Üniversitesi Üretim Merkezi İmalat Makinaları ve Fabrika İşletimi Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Jörg Krüger ile bir görüşme gerçekleştirdi. OSB Başkan Vekili Necip Filiz'in önderlik ettiği heyet, Prof. Dr. Jörg Krüger'in Berlin Teknik Üniversitesi ile Türk Alman Üniversiteleri 'Teknik İş birliği Projelerini' anlatan sunum toplantısına katıldı.

'SAHA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR'
İnceleme ve görüşmelerin ardından açıklamada bulunan Denizli OSB Başkan Vekili Necip Filiz "Almanya'daki görüşmelerimiz çok olumlu geçti. Alman Üniversitesi'nde uyguladıkları projenin detaylarını görüştük. 70 profesörün İstanbul'daki Türk Alman Üniversitesi'ne giderek oradaki akademik yapıyı nasıl oluşturduklarını anlatılar. Yapay zeka ile ilgili çalışmalarından bahsettiler. Önemli bilgiler edindik. Bizim kurmayı düşündüğümüz teknik üniversite ile ilgili buradaki sistemle yaptığımızda buradaki lisenin alınan eğitim düzeyiyle üniversiteye geçiş arasındaki farklılık Türkiye'de olacaktır. Mısır'daki yaptıkları teknik üniversitenin tecrübelerini bizimle paylaştılar. Profesörlerin karşılıklı ders vermesi konusunda yardımcı olacaklarını söylediler. Denizli OSB Yönetim Kurulu, iş adamlarımız ve sanayicilerimizin Denizli'de ikinci bir üniversite yani teknik üniversite hayalimiz vardı. Bununla ilgili olarak çalışmalarımıza çok önceden başlamıştık. Mesleki eğitime verdiğimiz önemin, sanayicilerimizin oraya verdiği desteğin her geçen gün sonucunu gördükçe ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi fark ettik. Saha çalışmalarımız devam ediyor ve Kumkısık'ta sadece üniversite yapılabilecek bir arazinin temini yapıldı. Orada inşa edilecek üst yapılarla ilgili park ve bahçe çalışmaları başladı. Burada yapacağımız teknik üniversitenin binası önemli değil ama içerisinde eğitim verecek akademisyenler ve o öğretmenlerin vereceği müfredat çok önemli. Mühendislik anlamında gelişmiş bir ülke olan Almanya'nın mühendislik ve teknik bilimlerdeki üniversite müfredatlarını transfer etmek istiyoruz. Bu konular ülkemizde yeterli olmadığı için değil ama bunlar güncel mi güncel değil mi bunun kıyaslamasını yapmak istiyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!